Cupa României: Poli Iaşi - Universitatea Craiova 0-3

28 octombrie 2009 18:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Universitatea Craiova a reuşit să se califice în sferturile de finală ale Cupei României după ce a trecut, miercuri, în deplasare, scor 3-0, de Politehnica Iaşi, graţie golurilor marcate de fraţii Florin şi Mihai Costea, aşa cum s-a întâmplat şi în 16-imi.

POLITEHNICA IAŞI - UNIVERSITATEA CRAIOVA 0-3 (M. Costea 26-penalty, 43, Fl. Costea 87)

Poli Iaşi: Pleşca - Străuţ, Ad. Ilie, Cr. Munteanu (Mihajlov 51), Costache - Cr. Bratu (Bujor 72), Bersnjak, Ignatov - R. Miclea (Buta 58), Balde, Cr. Constantin. Antrenor: Petre Grigoraş.

Universitatea: Merlier - Bădoi, Găman, Mitchell (Firţulescu 90), Şoavă - Prepeliţă (Wobay 75), Dilevski, D. Stoica, Rose - M. Costea (Dina 88), Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: Costache 25, Străuţ 35, Ad. Ilie 48 / Găman 78, Wobay 85

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Cristian Nica, Aurel Oniţa

Stadion: Emil Alexandrescu; Spectatori: 2.500

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 26: Mihai Costea a executat pe centrul porţii lovitura de pedeapsă obţinută de fratele său.

0-2, min. 43: Mihai Costea a fost lansat în careu şi a înscris, cu noroc, după ce mingea pe care a încercat s-o lobeze peste Brăneţ a revenit în el şi a intrat în poartă.

0-3, min. 87: Mihai Costea a pasat pentru Florin, iar acesta l-a învins pe Brăneţ, cu un şut de la marginea careului.

În minutul 76, Cristi Constantin a încercat să centreze de pe partea stângă, însă mingea a fost respinsă de Găman în corner, dar cu mâna, astfel că arbitrul a acordat, corect, lovitură de la 11 metri. Macedoneanul Ignatov a executat, însă Merlier a reuşit să reţină.

Dorel Stoica a revenit la prima echipă a Craiovei după aproximativ trei săptămâni de pauză, timp în care conducerea l-a lăsat să îşi caute un nou angajament. În toată această perioadă, Stoica (30 de ani) s-a pregătit la Turnu Severin, însă cum nu şi-a găsit o altă echipă, a revenit începând de marţi la antrenamentele grupării oltene.

Imediat după ratarea penalty-ului, fanii ieşeni au început să părăsească arena Emil Alexandrescu, dezamăgiţi de rezultat.

Fraţii Florin şi Mihai Costea reuşiseră să marcheze toate golurile şi în partida din cadrul 16-imilor, cu Gloria II Bistriţa, scor 4-0, când fiecare a înscris câte o "dublă".

Universitatea Craiova a reuşit să se califice în sferturile de finală ale Cupei României după cinci ani de pauză, ultima oară întâmplându-se în sezonul 2004-2005, când a ajuns până în semifinale.

Mai multe