Curăţarea geamului şi a tocăriei
1. O veritabilă curăţare a ferestrelor de depunerile vechi se poate face cu ajutorul unui cuţit special. Această operaţiune trebuie însă făcută cu mare grijă pentru ca geamul să nu fie zgâriat.
2. Dacă geamul este plin de praf, este necesară o curăţare a acestuia cu ajutorul unei perii. Se înlătură tot cu peria şi depunerile desprinse cu cuţitul, cu mare atenţie pentru a nu deteriora geamul.
3. Dacă depunerile sunt în cantitate mult prea mare, se recomandă utilizarea unei perii metalice. În caz că depunerile sunt încă persistente, se foloseşte o substanţă care să le dizolve (pe care o puteţi cumpăra de la magazinele de specialitate).
4. Cel mai indicat este un decapant sub formă de gel. Gelul se aplică pe fereastra scoasă din balamale şi aşezată pe orizontală.
5. După ce gelul şi-a făcut efectul, grosul depunerilor se îndepărtează cu o spatulă (sau un cuţit special, achiziţionat de la magazinele de profil). În timp ce faceţi toate aceste operaţiuni se recomandă să folosiţi mănuşi de cauciuc pentru a evita contactul gelului cu pielea.
6.Pentru o bună recondiţionare a ferestrei, lemnul trebuie să fie complet curăţat de vopsea. Atenţie la ferestrele de stejar în care vopseaua este adânc încrustată. Curăţaţi lemnul cu o perie cu peri care să nu fie afectaţi de decapant. Nu este indicată pensula metalică, fiindcă afectează lemnul iremediabil.