Cutremur cu magnitudinea de 5,6 la Tokyo. Ce a urmat după şocul iniţial

16 septembrie 2014 9:23   Actualitate
Ultima actualizare:

Veşti îngrijirătoare din Orientul Extrem. Un cutremur puternic s-a produs marţi la nord de Tokyo, relatează AFP, citată de Mediafax.

Potrivit Agenţiei naţionale de meteorologie, epicentrul s-a aflat în partea de sud a prefecturii Ibaraki, iar magnitudinea sa a fost de 5,6.

Centrul Tokyo este una dintre zonele în care seismul s-a resimţit cel mai puternic. Pentru moment nu au fost anunţate pagube materiale şi nu există risc de tsunami.

Un prim şoc violent a fost resimţit în jurul prânzului (06.30 ora României), după care au avut loc o serie de mişcări foarte puternice timp de aproximativ zece secunde, scrie Mediafax.

Operatorii instalaţiilor nucleare unde trepidaţiile au fost resimţite au anunţat că nu s-a constatat nicio anomalie într-o primă fază.

Mai multe trenuri, între care Shinkansen (trenuri de mare viteză) pe ruta Tokyo-Fukushima, au fost oprite imediat pentru controlul căii ferate, dar traficul a fost reluat rapid.

Locuitorii din regiunea cea mai apropiată de epicentru au declarat că au fost avetizaţi aproape simultan de dispozitivul de alertă al agenţiei de meteorologie.

Aceasta din urmă a prevăzut o conferinţă de presă ulterior în cursul zilei pentru a explica mecanismul acestui seism.

Situată la joncţiunea a patru plăci tectonice, Japonia este afectată anual de peste 20 la sută din cutremurele cele mai puternice de pe planetă.

Mai multe