Cutremur de 4,4 grade pe scara Richter, în Vrancea

1 august 2017 13:44   Actualitate
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 4.4 grade pe scara Richter s-a produs, marţi, în zona seismică Vrancea, în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

CUTREMUR cu magnitudine 4.4, la o adâncime mai mică de 120 de kilometri, în zona Vrancea, anunţă infp.ro. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (20km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (46km), Mizil (55km), Târgu Secuiesc (56km)

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs şi luni seara, în zona seismică Vrancea, în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul a avut loc luni seara, la ora 22:16. Mișcarea telurică s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la adâncimea de 115 kilometri.

Conform sursei citate, seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești(22km), Panciu(29km), Focșani(36km), Mărășești(41km), Râmnicu Sărat(43km).

Tot luni, au mai avut loc trei mișcări seismice de mică amploare în zona Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,3 și 2,9 grade pe scara Richter.

Mai multe