Cutremur de 7,1 grade în Alaska

2 septembrie 2011 11:29   Actualitate
Ultima actualizare:

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter s-a produs vineri în Alaska, în apropierea nepopulatelor insule Fox, la ora locală 01.55, informează USGS.

O avertizare de val tsunami a fost emisă.Cutremurul a avut epicentrul la o adâncime de aproximatov 10 km. Ca urmare a seismului, autorităţile locale au emis o avertizare de tsunami. Centrul de control pentru tsunami în Pacific a declarat ca nu exista o ameninţare şi pentru Hawaii, vizate de alertă fiind doar zonele de coastă din Alaska.

În 1964, un cutremur s-a soldat cu moartea a 131 de persoane şi cu distrugerea mai multor sate, multe din cauza valurilor tsunami. A fost al doilea cutremur ca intensitate din istorie, de aproximativ 9,2 grade pe scara Richter. A fost de 100 de ori mai puternic decât cutremurul din San Francisco din 1989. Epicentrul său a fost însă într-o zonă nepopulată, ceea ce a condus la reducerea numărului de victime.

Săptămâna trecută, pământul s-a cutremurat la New York, Washington D.C dar şi la Toronto, ca urmare a unui seism pe Coasta de Est a Statelor Unite, cel mai mare din ultimul secol. Ca urmare a cutremurului magnitudinea de 5,9  Pentagonul a fost evacuat.

Mai multe