Daciana, noua Primă Doamnă a PSD

21 februarie 2010 17:40   Actualitate
Ultima actualizare:

Nina Iliescu, Dana Năstase şi Mihaela Geoană. Trei femei puternice care au fost în fruntea PSD. Legendele spun că fiecare, într-un fel sau altul, a avut un cuvânt extrem de greu de spus. De sâmbătă noapte, PSD a intrat sub "farmecele" Dacianei Sârbu.

«A fost aşa, de la agonie la extaz, şi înapoi la agonie. Dar am avut speranţă », şi-a descris emoţiile prin care a trecut la Congres soţia noului preşedinte al PSD, Victor Ponta. Schimbarea în fruntea partidului este radicală.

Nina Iliescu a stat chiar ascunsă de ochii lumii, dar îl suna pe Ion Iliescu la telefon ori de câte ori acesta se enerva şi îl lua la rost că nu e cazul să se îmbolnăvească. Apariţiile ei publice erau strict legate de ziua votului.

A urmat Dana Năstase. Voluntară, plină de energie, mereu în atenţia publică, şi-a jucat rolul de primă doamnă cu mână forte, imagine care i s-a întărit în momentul în care ea a fost cea invitată la Casa Albă de Laura Bush şi a facilitat întâlnirea soţului ei, Adrian Năstase, cu George Bush.

Alegerea lui Mircea Geoană în fruntea PSD a adus-o la putere pe Mihaela. Chiar mai dornică de afirmare decât predecesoarea, Mihaela Geoană a ales altă strategie, aceea de a ieşi în faţă cu campaniile umanitare.

Datorită felului de-a fi al soţului, glumele nu au întârziat aşa încât pesediştii susţineau categoric faptul că partidul le este condus de Mihaela şi de soacra lui Mircea Geoană. Noua Primă Doamnă a PSD, Daciana Sârbu-Ponta nu este străină deloc de politică.

Are 33 de ani şi e fiica influentului senator Ilie Sârbu, fostă deputată şi actualmente europarlamentar.

Deşi în ultima vreme apariţiile ei în media s-au rărit, asta şi pentru că acum îşi drămuieşte timpul între copil şi Parlamentul European, Daciana a devenit peste noapte obiectul linguşelilor pesediste post-Congres. Imediat după anunţarea rezultatului, la 3 dimineaţa, soţia lui Ponta a fost asaltată de o cohortă de "admiratori" care nu au mai contenit cu laudele.

Citeşte şi:Victor Ponta este noul preşedinte PSDMihaela Geoană, Maria Băsescu şi Adina Vălean s-au bătut în ţinute pentru CotroceniFetele candidaţilor se întrec în talenteTaţii, duşmani politici, fetele, prietene la cataramă

Şi ele au fost la putere

Vrăjitoarele nu l-au salvat pe Geoană de flacăra violet

«Aşa ca florile să înflorească Pesedeul şi să fie la putere»...şi da-i cu apă descântată pe trotuar şi în cei câţiva zeci de gură cască adunaţi să vadă incantaţiile a trei vrăjitoare venite să ia faţa Congresului PSD.

«PSD şi Băsescu sunt la putere şi noi am venit să oprim cearta care era să iasă cu bătaie că flacăra violet e înăuntru», au explicat vrăjitoarele. Ghinion însă pentru Geoană!

Deşi au prezis că el va ieşi preşedinte, flacăra violet a lovit din nou şi el a pierdut. În schimb, preferatul vrăjitoarelor, Marian Vanghelie, şi-a adjudecat, cu emoţii, funcţia de vicepreşedinte.

Mai multe