Dan Bittman, urmărit de ghinioane. Ultimul, chiar marţi!
„Şi băieţii plâng câteodată” este titlul unei piese a trupei Holograf, care pare să fie scrisă exact pentru solist. În ultimele aproape şapte luni, ghinioanele s-au ţinut lanţ de Dan Bittman. Solistul a plâns la propriu din cauza problemelor de sănătate de care parcă nu mai scapă. Cea mai recentă este o operaţie de hernie inghinală pe care a suferit-o ieri, la Spitalul “Sf. Ioan” din Capitală.
Vârsta îşi spune cuvântul! După ce a trecut de pragul de 50 de ani, semnele trecerii timpului s-au resimţit acut în privinţa sănătăţii lui Dan Bittman.
Prima problemă a survenit în 2012, când solistul formaţiei Holograf a trecut printr-o experienţă traumatizantă în adevăratul sens al cuvântului.
Medicii din ţară l-au diagnosticat cu stenoză carotidiană asimptomatică, după ce Bittman a acuzat oboseală şi o vorbire greoaie.
Pentru că intervenţia era una dificilă iar riscurile mari, specialiştii i-au recomandat să meargă în străinătate, astfel că, la începutul lunii octombrie, rockerul ajungea pe masa de operaţie a clinicii AKH din Viena. Contra sumei de 3.000 de euro, Bittman a fost operat, însă rezultatele s-au lăsat aşteptate ca mireasa la altar. Pe lângă faptul că s-a ales cu o cicatrice inestetică, a mai rămas şi fără voce.
Aproape şase luni a stat răguşit. Salvarea artistului a fost un medicament care a costat doar 15 lei. Apoi, la sfârşitul lunii februarie, Dan Bittman a mai trecut pe la doctor, ce-i drept în scop estetic, apelând la implantul de păr. Pentru că îl complexa chelia, a scos 4.000 de euro de sub saltea şi a făcut un drum până în Turcia pentru operaţie.
Acum, la o săptămână de la împlinirea a 51 de ani, corifeul "Holografilor" a ajuns din nou la spital din cauza altei probleme medicale. Acesta a fost operat, ieri dimineaţă, de hernie inghinală, o afecţiune în cazul căreia ţesutul abdominal sau o parte din intestin iese în afară printr-un punct slab al peretelui abdominal, determinând apariţia unei umflături la acest nivel sau la nivelul scrotului.
„Dan Bittman a fost operat azi dimineaţă (ieri, n.r.), de doctorul Rubin Munteanu. Este o operaţie de hernie care a fost realizată laparoscopic. În aceste condiţii, pacientul are şanse să părăsească unitatea sanitară chiar şi mâine (astăzi, n.r.)", a precizat managerul Spitalului „Sf. Ioan", prof. dr. Alexandru Ciocâlteu. La rândul său, dr. Munteanu ne-a declarat că „Dan Bittman se simte foarte bine după operaţia care a decurs normal".
Operaţia laparoscopică în cazul herniei inghinale presupune trei incizii mici: una de 10-15 mm sub ombilic şi alte două, de câte 5 mm, în partea inferioară a abdomenului.
Avantajele acestei operaţii sunt multe: durerea postoperatorie este mult mai redusă, vindecarea e mai rapidă, spitalizarea mai scurtă, refacerea mai rapidă. „Se operează laparoscopic când e vorba de o hernie mică sau medie, iar pacientul poate fi externat la 24-48 de ore de la intervenţie.
Procesul de vindecare a plăgii durează în jur de două luni, însă pacientul poate să-şi reia activitatea zilnică, fără efort mare, din primele zile. Trebuie spus că un pacient care a fost operat de hernie inghinală se simte mai bine în poziţia orizontală, decât în cea verticală, deoarece intestinele apasă pe orificiul herniei. În ceea ce priveşte reluarea activităţii sexuale, în general, se recomandă un repaus de circa 30 de zile", ne-a explicat prof. dr. Mircea Beuran.