Dan Cruceru, ordonat în bucătărie

20 februarie 2010 15:42   Actualitate
Ultima actualizare:

Este o persoană disciplinată, atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în puţinul timp pe care îl petrece în bucătărie. Din perioada în care a făcut liceul militar i se trage. Dan Cruceru, prezentatorul de ştiri de la Prima TV, căci despre el este vorba, ne-a făcut o demonstraţie.

Îi place să gătească, dar stă mai prost cu timpul, la fel ca şi soţia sa, Cristina. În timpul zilei mănâncă la locul de muncă, iar seara foarte multe salate. În weekenduri mai merge la câte un restaurant.

"Încercăm să mâncăm sănătos, aşa că ne axam mai mult pe salate. Ne mai dăm în petic atunci când una dintre mame ne vizitează, şi atunci casa se transformă în restaurant", spune Dan Cruceru.

În general, e destul de mofturos la mâncare. Are o listă de produse de care nu se atinge: vită, pulpe de pui, lapte, smântână, fructe de mare etc. Pe cele care îi plac, le consumă în exces, cum ar fi pastele, pe care le-a şi gătit pentru Click!. "Nu mănânc pâine şi nu prea beau sucuri acidulate. Totuşi, am un păcat: îmi place să ronţăi diferite snacksuri seara, la TV. Promit, însă, să renunţ la ele în curând".

Spune că a învăţat să gătească din mers, de la mamă, de la soţie. La aceste deprinderi s-a adăugat spiritul său de ordine şi disciplină. "Am făcut liceul militar şi de acolo am învăţat povestea cu ordinea. Spăl vasele pe măsură ce se murdăresc, nu amestec ingredientele chiar dacă fac mai multe lucruri deodată", spune prezentatorul ştirilor mondene.

Spaghete promodori

Ingrediente: spaghete, roşii, usturoi, ulei, busuioc, vin alb.

Mod de preparare: spaghetele se pun la fiert în apă cu puţină sare. Roşiile şi usturoiul tocate mărunt se rumenesc în ulei, de adaugă vin alb şi busuioc. La sfârşit, se adaugă spaghetele fierte, care se mai rumenesc puţin.

Mai multe