Dan Cruceru: «Seara e masa mea principală»

21 aprilie 2012 14:16   Actualitate
Ultima actualizare:

Stilul alimentar al lui Dan Cruceru e guvernat de trei mari caracteristici: e mereu „pe fugă", e condiţionat de „ce găsesc în frigider" şi de „ce mi se dă". Bineînţeles, câteodată i se face poftă de gătit. Rezultatul - o nebunie.

Totul este „pe fugă" în viaţa prezentatorului „Poveştirilor adevărate" de la Acasă TV.

Dimineaţa mănâncă ceva rapid, înainte să plece: un sendviş, un croissant, sau o banană la pachet.

Prânzul îl mănâncă sau nu, în funcţie de timp. Bineînţeles, pe fugă, la bufetul de la serviciu.

Astfel că masa lui principală ajunge să fie seara.

„Soţia mea, Cristina, încearcă să pregătească o cină sănătoasă, dar eu, flămând fiind, o completez cu ce găsesc în frigider.

În general mănânc piept de pui, peşte sau carne de porc, plus multe legume şi fructe.

Am şi o slăbiciune pentru ronţăieli, adică alune, fistic, floricele sau diferite seminţe. Dar cedez din ce în ce mai rar", mărturiseşte Cruceru.

Acum, primăvara, a făcut o pasiune din a merge la piaţă pentru a se aproviziona cu fructe şi legume.

„Cristina are un blender nou şi mă tratează numai cu shake-uri de fructe. Nu va ţine mult pentru că se va învechi dispozitivul.

Dar vrea să-şi cumpere şi un storcător, aşa că prevăd că va mai urma o perioadă de vitaminizare".

De multe ori gătesc împreună. Dan se mândreşte că îi şi place activitatea, are şi îndemânare.

„Primăvara şi vara sunt şeful grătarului. Dar adevărata provocare din această perioadă este să-i prepar fetiţei mele, Sophie Maria, piureul de măr sau supiţa de la prânz", mai spune Cruceru.

Ţine diete odată cu nevasta

Dan Cruceru nu are mari probleme cu kilogramele în plus şi nu se stresează prea tare să se menţină.

Dar, pe principiul „mănânc ce mi se dă", ţine şi el diete când nevasta e la dietă.

„În acea perioadă, Cristina nu mai găteşte nimic şi are grijă ca nici în frigider să nu existe tentaţii.

În plus, nu am voie nici să comand mâncare, pentru că îi fac poftă. Trebuie să mănânc până ajung acasă", ne-a spus vedeta Acasă TV.

Scoici cu legume

Ingrediente: 1 kg scoici fără cochilie, 100 ml vin alb, seamă de lămâie, usturoi şi ceapă tocate mărunt, un ardei iute, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare: se călesc ceapa şi usturoiul, se adaugă scoicile scurse bine de apă, iar când s-au rumenit, se adaugă ardeiul iute tăiat mărunt.

Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă vinul şi se lasă tigaia pe foc până se evaporă lichidul.

„Totul durează 10-15 minute, în funcţie de măiestria bucătarului. Asezonate cu legume sote şi pătrunjel, sunt superdelicioase", ne convinge Dan Cruceru.

Mai multe