Dan Enescu despre israelienii care au venit să vadă copiii arşi: Nimeni nu ştie cine i-a chemat

21 august 2010 5:01   Actualitate
Ultima actualizare:

Nimeni nu ştie cine i-a chemat, nimeni nu ştie care a fost utilitatea acestui „comando” de peste hotare, relatează adevarul.ro.

Oamenii au venit, s-au uitat şi au plecat. „Eu nu ştiu nici cum îi cheamă pe medicii ăştia. Ne-am trezit cu ei aici. Gândiţi-vă cum ar fi să ajungeţi într-o zi la serviciu şi să găsiţi în biroul dumneavoastră zece oameni strânşi grămadă. Am sunat la Primărie, am sunat la Colegiul Medicilor, peste tot acelaşi răspuns:

«Nu i-am chemat noi». Eu cred că a fost un fel de instigare, să ne facă să reacţionăm urât. Am un stagiar evreu şi l-am pus să stea pe lângă aceşti medici, să-i observe. Nu să-i spioneze, dar să vadă dacă tot ce vorbesc în spital vor spune şi la conferinţa de presă. Şi, într-adevăr, şocaţi au fost în spital, şocaţi au fost şi la conferinţă. Am vrut să mă asigur şi eu

Israelienii au făcut o conferinţă de presă, au spus că n-au mai văzut aşa ceva şi au plecat în aceeaşi zi, cu avionul de 9.00 seara. ­„N-am o carte de vizită de la ei, n-am un CV, n-am nimic. I-am tratat şi noi bine, cum am putut. Am aflat apoi că e scandal diplomatic. M-a căutat cineva de la Ambasada Israelului să-mi spună că i-am tratat cu orgoliu pe medicii israelieni. Am analizat pe toate părţile, cine să-i fi adus? Raed Arafat? Cum Arafat, că ăştia erau israelieni, iar Raed Arafat e din partea cealaltă, e palestinian. Deci..."

Valiza cu pansamente

Multe sprâncene s-au ridicat în urma doctorilor israelieni. Enescu continuă: "Au venit cu o valiză în care se aflau pansamente. Ei veniseră cu gândul să panseze copiii! Credeau că pun nişte pansamente şi gata. Au vrut să intre cu bocancii în salon. ­I-am convins să poarte echipament medical din cap până în picioare, să pună botoşei în picioare. La noi, secţia de Reanimare e cu cifru, e cu socoteală, nu intri aşa, oricum. Când au văzut bebeluşii au rămas cu gura căscată. N-au putut decât să facă nişte fotografii, ca să aibă material de predat studenţilor de la pediatrie".

Mai multe