Daniel Robu, solistul trupei De La Vegas: «Pastele sunt salvarea mea»
Cu ce se hrăneşte un burlac, căruia nu îi place să gătească, cum se descurcă la capitolul bucătărie? Simplu. Nevoia te învaţă să fii ingenios.
Este cazul solistului trupei De La Vegas, Daniel Robu, pentru care pastele sunt, de fiecare dată, salvarea momentului.
"Detest să stau la bucătărie, mi se pare o totală pierdere de timp", ne-a spus Daniel, atunci când i-am lansat prima dată invitaţia de a prezenta o reţetă preferată.
Deşi preferă să facă orice altceva, este nevoit să-şi gătească. Este burlac, locuieşte singur şi a învăţat să se adapteze. Astfel, a descoperit acele reţete care se fac repede, sunt sănătoase, dar şi gustoase.
"Ştiu să fac anumite mâncăruri pentru care sunt chiar de invidiat. Papanaşi moldoveneşti spre exemplu, sau salată de crudităţi cu avocado, mămăliguţă cu brânză şi smântână, sau pâine prăjită cu un strat subţire de unt de arahide, peste care se pun felii de banane, sunt senzaţionale", mărturiseşte muzicianul.
Nu ştie să facă supe sau ciorbe, nu îl interesează să înveţe, dar nici nu se dă în vânt după ele. "Mai vine o mătuşă o dată sau de două ori pe săptămână şi-mi aduce".
Pentru că îi plac foarte mult brânzeturile, artistul a preferat un sos alb
În rest, dacă nu are chef de gătit cine ştie ce, apelează de fiecare dată la magazinul de vizavi, de unde îşi ia semipreparate sau chiar mâncare gata făcută. La capitolul dulciuri, de asemenea, cofetăria din colţ are tarte cu fructe exact pe gustul lui.
Totuşi, sunt anumite mâncăruri pentru care prepararea ar dura tot atât cât mersul la magazin şi cumpărarea lor.
"Pastele salvează întotdeauna momentul. Se fac imediat şi sunt gustoase", adaugă Daniel, pentru care, a ne face o demonstraţie, nu a însemnat, de această dată, un mare chin.
În timp ce se fierbeau pastele, Daniel a pregătit sosul
Tortelini quattro formaggi
Ingrediente: brânză cu mucegai, mozzarela, parmezan, lapte, smântână, paste tortelini
Mod de preparare: pastele se pun la fiert, în apă în care aţi pus puţină sare şi ulei. Pentru sos, se pun 70 ml lapte într-o tigaie, se adaugă brânza, mozzarela, parmezan şi, la sfârşit smântână.
Se amestecă până capătă cosistenţă. Pastele se amestecă cu acest sos, deasupra se mai presară parmezan.