David Villa, cel mai scump transfer din această vară

1 septembrie 2010 6:26   Actualitate
Ultima actualizare:

Barcelona a plătit celor de la Valencia 32.72 milioane de lire sterline.

Perioada de transferuri s-a încheiat şi, în ciuda crizei financiare, s-au realizat câteva mutări impresionante.

Cele mai active formaţii au fost cele din Italia. Aici, AC Milan a făcut legea după ce i-a transferat, pe ultima sută de metri, pe Robinho şi pe Ibrahimovici.

În Spania, Real Madrid şi Barcelona şi-au arătat în continuare puterea financiară în faţa celorlalte echipe. Astfel, la Barcelona au ajuns, printre alţii, David Villa şi Mascherano în timp ce Real Madrid i-a cumpărat pe Sami Khedira, Mesut Oezil, Pedro Leon, Sergio Canales, Angel Di Maria şi Ricardo Carvalho.

Şi nemţii s-au mişcat bine pe piaţa transferurilor, reuşind să aducă câteva nume mari în Bundesliga. De exemplu, Schalke l-a adus pe Raul şi a continuat cu Christophe Metzelder. Klaas-Jan Huntelaar, Sergio Escudero, Kyriakos Papadopolous, Jurado, Hans Sarpei, Nicolas Plestan, Tim Hoogland, Atsuto Uchida, Ciprian Deac şi Eric Jendrisek. În acest timp, Werder Bremen, care s-a despărţit de Mesut Ozil, s-a întărit cu Wesley, Mark Arnautovici şi Mickael Silvestre.

În Anglia, Manchester City a făcut o nouă demonstraţie de forţă reuşind să cheltuie nu mai puţin de 120 de milioane de euro pentru aducerea de jucători.

Cele mai scumpe cinci transferuri ale verii

1. David Villa - 32.72 milioane de lire sterline (de la Valencia la Barcelona)2. David Silva - 26.18 milioane de lire sterline (de la Valencia la Manchester City)3. James Milner- 24.54 milioane de lire sterline (de la Aston Villa la Manchester City)4. Mario Balotelli - 22.90 milioane de lire sterline (de la Inter Milano la Manchester City)5. Angel Di Maria - 20.45 milioane de lire sterline (de la Benfica la Real MAdrid)

Mai multe