De 4 ani, stă cu râsul în casă

5 iulie 2012 17:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Mare e grădina lui Dumnezeu! Sofia (11 ani) a dorit mult să aibă un râs ca animal de casă şi părinţii i-au îndeplinit dorinţa. Animalul, numit Zen, are acum 4 ani şi e cel mai bun prieten al fetiţei.

În mod obişnuit, copiii le cer părinţilor căţei, pisicuţe sau iepuraşi. Micuţa Sofia i-a implorat pe părinţii ei, Pavel şi Svetlana Nikulokin, din Kaluga, Rusia, să-i ofere un animal sălbatic şi l-a primit! Este vorba de râsul Zen, care, ca orice felină, zgârie canapelele şi mişună prin paturile tuturor.

 În urmă cu patru ani, la câteva luni după ce a primit râsul cadou

Animalul e nedespărţit de Sofia şi o lasă să-l îmbrace cum vrea ea. "A fost visul nostru să avem un râs în casă. Am apelat la mulţi oameni, dresori şi crescători de animale până l-am obţinut", a povestit Pavel Nikulokin (43 de ani).

"Ni s-a spus că un râs nu poate trăi într-un apartament, aşa că am cumpărat o casă pentru el", a adăugat bărbatul. Sofia l-a crescut pe Zen de mic, l-a hrănit cu lapte de pisică şi treptat a început să-i adauge carne. "E foarte simpatic, îi plac pisicile şi ascultă de noi ca un căţel", a povestit fetiţa, care doarme adesea împreună cu amicul necuvântător.

Click!spune

Râsul este o felină sălbatică periculoasă pentru om. Există mai multe specii de râs, cu lungimi între 51 şi 70 de centimetri şi greutatea între 7,3 şi 30 de kilograme. O specie de râs trăieşte în păduri şi în România, fiind cel mai mare reprezentant al felinelor sălbatice de la noi.

Mai multe