Deserturi de sărbătoare à la «MasterChef»

18 aprilie 2014 19:38   Actualitate
Ultima actualizare:

Au câştigat la concursul  „MasterChef”, iar acum fac furori cu reţetele lor. Click! îţi prezintă reţetele delicioase pentru un desert delicios de Paşte recomandate de Aida Paraşcan, prima femeie „MasterChef”, şi Elena Lasconi, cel mai bun bucătar dintre vedete.

Spumă de portocale

Ingrediente: 4 portocale, 4 ouă, 200 g zahăr, 200 ml lapte, 200 ml apă, 1 pahar de Grand Marnier (pentru 4 persoane).

Mod de preparare: Se toarnă laptele într-o caserolă, se adaugă coaja de la 2 portocale şi 120 g zahăr. Amestecaţi şi fierbeţi, iar în altă oală puneţi gălbenuşurile, peste care turnaţi laptele fierbinte, până devine o cremă mai densă. După ce se răceşte, incorporaţi albuşurile bătute, spuma densă şi lichiorul. Puneţi compoziţia într-o formă şi bagaţi-o la congelator pentru 6 ore. Celelate 2 portocale se curăţă şi se taie fâşii. într-o oală puneţi apa şi 80 g zahar şi coaja de la portocale, lasaţi la fiert până devine transparent şi cremos. Tăiaţi spuma şi acoperiţi cu sirop. Decoraţi cu portocală zaharisită.

Elena Lasconi

Ingrediente: 1 kg de brânză dulce, 250 g zahăr tos, 50 g lămâie\portocală confiată, 100 gr stafide, rom, semniţe de vanilie, 6-7 ouă, 200 g faină.

Elena Lasconi

Mod de preparare:  Amestec brânza, lamâia confiată, stafidele macerate în rom şi seminţele de vanilie. macerate in prealabil in rom, semintele dintr-o pastaie de vanilie. Tapetez cu hartie pergament o forma de copt rotunda (ca cea de tort) si adaug amestecul de branza. Deasupra fac un pandispan din ouă, preparat la temperatura camerei. Bat albusurile cu zahăr şi adaug faina proaspăt cernută. Pun compozitia de pandispan peste branza si o dau la cuptor la 200 grade Celsius pentru 15-20 de minute.

Primul câştigător „MasterChef" are propriile recomandări ca totul să fie perfect de Paşte. „Bea multă apă înainte de masă, în felul ăsta starea de saţietate se instalează mai repede. Nu mânca mai mult de 150-200 grame de carne.

La 3 cantităţi de carne mănâncă o cantitate de legume, acestea sunt cantităţile echilibrate. Recomand ouăle de prepeliţă vopsite. Sunt mai scumpe, dar merită: au gust genial şi sunt mai bogate în proteine decât cele de găină. Ca băutură, părerea mea e să alegeţi orice vin alb, roşu sau roze, de preferabil sec sau demisec. Nu de alta, dar carnea de miel nu e cea mai uşoară şi, dacă asociaţi nişte vin dulce sau demidulce vă încărcaţi stomacul foarte mult".

Mai multe