Dezbaterile vor continua "până la epuizarea bugetului sau până la epuizarea comisiei"

9 ianuarie 2010 10:57   Actualitate
Ultima actualizare:

Comisia a votat prelungirea programului dezbaterii bugetare. Parlamentarii discută azi inclusiv bugetul asigurărilor de stat. Până luni, cel târziu, comisiile de buget-finanţe trebuie să discute tot proiectul, după ce ieri şedinţa a avut mai multe pauze.

UPDATE Amendamentul la bugetul de stat ce vizează ca introducerea la finanţare a proiectelor în cadrul programelor naţionale să fie făcută în ordinea în care au fost aprobate a fost adoptat sâmbătă, în jurul prânzului, de comisiile de buget-finanţe, cu 24 de voturi pentru şi 20 împotrivă, prin vot uninominal.

Membrii comisiilor de buget-finanţe au decis reluarea votului asupra acestui amendament, după ce şedinţa a fost suspendată pentru aproximativ 20 de minute.

UPDATE Dezbaterea proiectului bugetului de stat în comisiile reunite de specialitate a fost suspendată sâmbătă, spre prânz, pentru a se tranşa situaţia creată de votul paritar asupra unui amendament.

Amendamentul PSD-PNL viza ca introducerea la finanţare a proiectelor în cadrul programelor naţionale să fie făcută în ordinea în care au fost aprobate.

Amendamentul a fost votat cu 22 de voturi pentru, 21 împotrivă şi o abţinere.

Deputaţii şi senatorii din comisiile reunite de buget-finanţe au dezbătut şi adoptat vineri primele nouă articole ale proiectului de lege a bugetului de stat pe 2010.

Propunerea a aparţinut liberalului Dan Radu Ruşanu şi a întrunit unanimitatea membrilor comisiilor de buget-finanţe. Parlamentarii vor lua totuşi o pauză între orele 13,00 şi 14,00.

Dan Radu Ruşanu şi-a motivat iniţiativa printr-o paralelă cu anii precedenţi, când, de asemenea, comisiile de buget-finanţe din Legislativ au lucrat până la epuizarea tuturor articolelor din bugetul de stat.

"Până la epuizarea bugetului sau până la epuizarea comisiei", i-a spus ironic liberalului preşedintele de şedinţă, Viorel Ştefan, care i-a cerut să precizeze programul senatorilor şi deputaţilor din comisiile de specialitate.

O altă decizie a comisiilor a vizat acceptarea participării secretarilor de stat, şi nu a miniştrilor, la discuţiile asupra anexelor proiectului bugetului de stat. Decizia a fost votată, de asemenea, în unanimitate, cu precizarea că miniştrii - principalii ordonatori de credite - trebuie să-şi motiveze întemeiat absenţa.

Proiectul de buget are 29 de articole şi zece anexe.

Mai multe