Din închisoare, la «Românii au talent»

28 februarie 2013 17:37   Actualitate
Ultima actualizare:

Forin Turca, alias „Clandestin” a ajuns în lumina reflectoarelor pe scena de la „Românii au talent”. Piesa cu care a impresionat publicul a compus-o în închisoare, unde şi-a petrecut şapte ani, pentru că a participat la o tâlhărie.

Florin Turca (28 de ani), din Deva, a intrat în semifinala concursului „Românii au talent", de la PRO TV, după ce a obţinut voturile a doi dintre cei trei membri ai juriului, Andi şi Andra. Tânărul a impresionat prin povestea lui de viaţă şi prin sinceritatea pe care a aşezat-o în versurile piesei hip-hop.

„A fost un moment senzaţional. Am ridicat publicul în picioare", ne-a spus „Clandestin".

El a cântat despre mama lui, o piesă pe care, spune el, a compus-o în închisoare. Florin Turca a petrecut şapte ani după gratii, fiind condamnat pentru o tâlhărie la care a participat când avea mai puţin de 20 de ani. În perioada petrecută după gratii a învăţat să gătească, însă nu a renunţat nici la pasiunea pentru muzica hip-hop şi pentru dans.

Chiar dacă deţinuţilor nu le era permis să deţină telefoane mobile şi să aibă acces la internet, a reuşit să facă rost de telefoane şi să se autopromoveze pe site-uri de muzică. „Într-o perioadă, aveam telefon şi acces la Internet. M-am înscris pe un site dedicat iubitorilor de muzică, pe care am trimis fotografii cu mine, din închisoare.

Florin a compus piese şi s-a antrenat pentru concurs chiar în închisoare

Celor cu care intram în contact pe Internet nu le spuneam unde au fost realizate imaginile, pentru că nu voiam să se afle", ne-a povestit Florin.

Tânărul a fost eliberat din închisoare în urmă cu un an şi primul lucru pe care l-a făcut a fost să se intereseze unde se poate înscrie la show-ul de televiziune „Românii au talent".

„Am avut emoţii mari, dar mă bucur că am reuşit să impresionez publicul. În închisoare am compus zeci de piese, dar am ales să o cânt pe cea dedicată mamei mele", ne-a mărturisit Florin. În prezent, el se pregăteşte pentru semifinala care va avea loc în luna mai, la Bucureşti. Speră să treacă de aceasta şi spune că, dacă ar câştiga marele premiu, şi-ar continua cariera muzicală.

Astăzi, o nouă ediţie "Românii au talent" e gata să-i surprindă pe telespectatori. În timpul preselecţiilor din Timişoara, Andra a fost cât pe ce să leşine! Artista a fost nevoită să părăsească pupitrul juriului şi să meargă în culise pentru a-şi reveni, atât de mult a fost afectată de prestaţia unuia dintre concurenţi. Ea a părăsit scena la braţul lui Smiley şi a revenit abia peste câteva minunte.

Care a fost mometul ce a avut acest efect asupra juratei, veţi descoperi în această seară, de la ora 20.30, la PRO TV. Mihai Petre este şi el protagonistul unui moment deosebit. Una dintre concurentele aflate pe scenă îi stârneşte juratului reacţii la care nimeni nu s-ar fi aşteptat!

Mai multe