«Dinu să-şi dea demisia!»

28 ianuarie 2010 18:32   Actualitate
Ultima actualizare:

Afirmaţia „Procurorului” că în mandatul lui Rednic, la Dinamo, „au venit jucători de pe Animal Planet”, l-a determinat pe tehnicianul de 47 de ani să întocmească un bilanţ al fotbaliştilor transferaţi la cerinţa lui Dinu.

Click!: Cum răspundeţi la acuzele lui Cornel Dinu?

Mircea Rednic: Domnul Dinu a spus toate astea pentru că, în ultima vreme, a fost bolnav şi nu ştie ce s-a mai întâmplat pe la echipă.

Dânsul a spus că e şi vina conducerii, care nu se sfătuieşte cu el la transferuri...

Da? Pun şi eu o întrebare: ce face domnul Dinu la Dinamo, cu ce se ocupă? Pentru ce este plătit, dacă nu ştie ce transferuri se fac la echipă? Să-şi dea demisia!

Îi daţi dreptate, că doar N'Doye a confirmat?

Doar N'Doye? Dacă e s-o luăm aşa, să vorbim de Blay, de care domnul Dinu s-a plâns. Blay a venit la Dinamo liber de contract, am luat titlul cu el titular, iar presa l-a desemnat cel mai bun fundaş dreapta din campionat.

La fel Fernandes, a venit liber, un jucător lăudat. Mă întreb altceva: unde sunt tinerii pe care i-am promovat în 2006? Mă refer la Predescu, la Mendy, la Niţu.

Vezi aici de unde a început scandalul:Cornel Dinu acuză: «Rednic a adus numai păcălici!»

După plecarea dumneavoastră, Dinamo a reuşit transferuri mai bune, sau mai proaste?

Păi, în perioada de glorie a cuplului Dinu-Ţălnar au venit la echipă următorii jucători: Todorovski, de departe cel mai bun fundaş dreapta care a jucat în România şi care a costat 500.000 de euro, Pekarici, 700.000 de euro şi Miranda, 1,2 milioane de euro. Cât e totalul? 2,4 milioane de euro. Mai e vreunul la Dinamo? Nu!

Voalat, vi s-a mai reproşat că aţi luat jucători de pe „Animal Planet"...

Aşa, de pe „Animal Planet" cum i-am luat, Dinamo a încasat 500.000 $ pe Ze Kalanga. Iar pe Radu Ştefan au venit în club 6,7 milioane de euro..

Aţi creat o modă a antrenorilor români care merg în liga secundă din Rusia...

Când am plecat eu la Alania, erau unii care spuneau: „Uite, domn'e, a ajuns unde merită!". E drept, în trei luni în Rusia am câştigat cât n-am luat într-un an la Dinamo, dar cel puţin am mers la o formaţie cunoscută, cu participări în cupe.

Dan Petrescu s-a dus la Kuban, care nici nu se apropie de condiţiile de la Alania, dar au bani. Kuban e o echipă fără palmares.

Mai multe