Doi români, în derbiul Cataluniei, Espanyol - FC Barcelona

7 noiembrie 2009 18:41   Actualitate
Ultima actualizare:

"Cel mai important meci pentru întregul oraş". Aşa caracterizează Alexandru Maxim partida pe care echipa sa, Espanyol B, o va disputa contra rivalilor de la FC Barcelona B.

În ultimele cinci etape de campionat, Max a fost titular şi a dus greul echipei în linia mediană în ultimele partide, iar de cinci etape, de când golkeaperul Bogdan Dinu a intrat în poarta lui Espanyol, formaţia n-a mai pierdut niciun meci, înregistrând două victorii şi trei egaluri.

Am început mai slab campionatul. Lumea se aştepta să avem alte rezultate, dar n-a fost să fie. Bine că ne-am revenit", precizează Alexandru Maxim.

Cei doi români spun că jocul împotriva Barcelonui este cu totul special:" Aici lumea este înnebunită după astfel de derbiuri. Practic, e un meci care contează aproape cât un campionat. Tot oraşul este conectat la joc şi, chiar dacă este vorba de un meci al echipelor secunde, rivalităţile sunt la fel de mari", punctează mijlocaşul.

Spaniolii vor să-l naturalizeze pe Max

Alexandru Maxim a intrat în vizorul oficialior federaţiei spaniole de fotbal. Dacă în România nu l-a vrut nimeni la echipele de juniori, ibericii îi dau târcoale şi se pune chiar problema naturalizării lui.

Am auzit şi eu unele discuţii, însă, concret, nu mi-a spus nimeni nimic. La naţionala României am fost chemat o singură dată, la un amical cu Moldova", precizează fotbalistul ajuns la Espanyol de la Şcoala de Fotbal Ardealul, la fel ca şi prietenul şi coechipierul său, Bogdan Dinu

Mai multe