Domenech: "Nu e sigur că sârbii îi bat pe români"

6 octombrie 2009 8:11   Actualitate
Ultima actualizare:

Pentru a ocupa prima poziţie, a insistat antrenorul, Franţa trebuie să învingă Insulele Feroe (10 octombrie) şi Austria (14 octombrie), ambele meciuri pe teren propriu, iar Serbia să nu obţină mai mult de 2 puncte cu România (10 octombrie, acasă) şi Lituania (14 octombrie, în deplasare).

Pe lângă avansul de 4 puncte, Serbia are şi un golaveraj mai bun decât Franţa (+10, faţă de +2). Dacă vor termina cu acelaşi număr de puncte, cele două echipe vor fi departajate de golaveraj. De aceea, Domenech îşi doreşte o victorie la scor contra Insulelor Feroe. Lucrul nu pare uşor de realizat, ţinând cont de ineficacitatea cronică arătată de fotbaliştii francezi.

'Peste tot auzim că vom juca barajul, ca şi cum cele două meciuri (cu Feroe şi Austria - n. red.) nu ar exista. Trebuie să le reamintesc jucătorilor că pentru a juca barajul, este nevoie să învingă Feroe, ceea ce nu este deja făcut. Mai mult, nu e sigur că sârbii îi vor bate pe români. Dacă nu-i bat, decisiv va fi ultimul meci', a declarat Domenech pe site-ul Federaţiei Franceze.

Tehnicianul a subliniat că Feroe nu este o echipă chiar atât de slabă: 'Au învins Lituania. Va trebui să dăm tot'. Domenech a amintit şi de înfrângerea din toamna trecută de la Viena (1-3): 'Sperăm să arătăm că a fost un accident şi că suntem în stare să batem Austria'.

Mai multe