Donald Trump și-a prezentat strategia militară. Se va concentra pe înfrângerea ISIS

8 decembrie 2016 3:48   Actualitate
Ultima actualizare:

Donald Trump a prezentat, marți, strategia militară pe care o va aborda pe parcursul celor patru ani de mandat. Președintele-ales al SUA a anunțat că va evita intervenția în conflictele din străinătate și se va concentra pe înfrângerea militanților ISIS, potrivit Huff.ro

Donald Trump se află într-un turneu prin care le mulţumeşte alegătorilor din statele considerate cruciale pentru victoria sa în alegerile din 8 noiembrie. În cea mai recentă oprire, președintele-ales l-a prezentat susținătorilor pe generalul James “Mad Dog” Mattis. Acesta este alegerea lui Trump pentru conducerea Pentagonului. Mitingul a avut loc la baza militară Fort Bragg din Fayetteville.

Donald Trump l-a descris pe Mattis ca fiind cea mai potrivită persoană pentru conducerea Pentagonului. pentru ca acesta să fie numit în funcție, Congresul trebuie să aprobe o excepție care să îi permită acestuia să ocupe o funcție civilă. Potrivit legislației americane, un lider militar nu poate fi șeful Pentagonului decât după șapte ani de la retragerea din funcție.

Vezi mai multe detalii pe Huff.ro

Mai multe