Două beri pe zi te scapă de boală!
Hai noroc! Două beri zilnic sau câteva pahare de vin nu dăunează sănătăţii. Dimpotrivă!
Persoanele care consumă două halbe de bere sau câteva pahare de vin, zilnic, sunt mai sănătoase decât celelalte.
Băutura, consumată moderat, te scapă de stres, hipertensiune, depresie sau de migrene.
Asta relevă un studiu al Public Assistance Hospitals, după o cercetare îndelungată. Boris Hansel, endocrinolog al spitalului Pitié-Salpêtrière din Paris, a analizat datele clinice şi biologice colectate de la aproape 150.000 de adulţi.
Dintre aceştia, 97.406 erau bărbaţi şi 52.367, femei. "Cobaii" şi-au făcut analizele medicale la o clinică din Paris, între anii 1999 şi 2005.
Vârsta medie a fost de 47,6 ani în cazul bărbaţilor şi de 47 de ani în cazul femeilor. 13,7% din bărbaţi şi 23,9% din femei erau abstinenţi.
Rezultatul: toţi indicatorii, indicele de masă corporală, factorii de risc cardiovasculari capacităţile respiratorii, erau mai buni în cazul persoanelor care beau cantităţi moderate de alcool, în comparaţie cu cele care nu beau deloc alcool sau cele care fac exces.
Citeşte şi:
Britanicii cheltuiesc 45.000 € pentru a cumpăra bere prietenilor
Ai bea o bere într-un bar cu designul unui rect?
La Praga, berea este mai ieftină decât apa! - FOTO/VIDEO
Sfaturile degustătorului Jeff Evans
Jeff Evans, unul dintre cei mai cunoscuţi degustători din lume, ne învaţă cum să bem o bere bună.
- Berea se savurează la o temperatură între 6 şi 13 grade Celsius;
- Băutura se toarnă într-un pahar cu diametrul superior mai îngust, pentru menţinerea spumei, care trebuie să fie de două degete
- Pentru a simţi gustul, berea nu se înghite foarte repede, ci se lasă puţin în gură pentru ca papilele gustative să-şi facă treaba.