Dr. Cristian Andrei: “Este de neiertat că Mădălina nu a fost dusă la psihiatru”

22 iulie 2010 12:34   Actualitate
Ultima actualizare:

"În cazul ei, a fost vorba despre o depresie foarte gravă, care s-a sistematizat, a durat luni de zile, iar bolnavul disimulează, nici nu-ţi mai dai seama uneori că e foarte bolnav. Dar ea a vorbit despre intenţia de a se sinucide, astfel că este de neiertat că nu a fost dusă la psihiatru de cei care au auzit-o. Faptul că a refuzat să meargă la doctor nu înseamnă că nu putea beneficia de serviciile unui specialist, mai ales că trăim nu doar într-un mediu urban, ci şi într-o Capitală", a afirmat doctorul Andrei.

Cât despre scandalul dintre părinţii Mădălinei şi familia soţului ei, specialistul spune că prima reacţie a oricărei persoane care aude că un om drag ei a murit este negarea.

Psihologul Ilie Marinescu: „Soţul Mădălinei Manole nu minte! Suferinţa lui e reală!”

Părinţii Mădălinei Manole spun că Petru Mircea se purta ca un dictator

Petru Mircea riscă 7 ani de închisoare! Socrii îl acuză de inducerea sinuciderii!

Organismul Mădălinei Manole a cedat din cauza dietelor?

Cristian Tudor Popescu: «Mădălina, o vedetă ieşită de pe afiş, îndrăgostită de sine»

"Un suicid nu este o alegere, aşa cum a afirmat soţul, sinuciderea nu are alternativă. Când o persoanî îţi vorbeşte despre intenţia de a se sinucide, avem de-a face cu o boală, nu de o opţiune, nu te poţi baza pe discernământul acelei persoane. Bolnavii de depresie nu au grijă absolut deloc de propria persoană, dar dacă le vorbeşti de oameni dragi, de copil, de obicei cooperează", a opinat dr. Cristian Andrei.

"E posibil însă să avem de-a face cu ceea ce se numeşte comportament de inducţie. Dacă ei doi s-au înţeles bine, domnul Mircea e posibil să fi preluat ideile soţiei, să se fi molipsit de ele".

Mai multe