Dragoş Moştenescu, cumpărături de Sărbători, doar în Austria

15 decembrie 2012 15:08   Actualitate
Ultima actualizare:

E foarte precaut, aşa că s-a pregătit de Sărbători cu trei săptămâni înainte. Dragoş Moştenescu şi-a dus familia la Târgul de Crăciun din Viena, pentru a face cumpărături. A spus că preferă shopping-ul în străinătate, decât să stea la cozile şi în îmbulzeala din Bucureşti. Actorul a venit din Austria încărcat cu hăinuţe, dulciuri şi multe suveniruri pentru copii, dar şi pentru prietenii săi.

Acum două săptămâni, Dragoş Moştenescu a cumpărat trei bilete de avion cu destinaţia Viena. Împreună cu soţia sa, Luminiţa, cu băieţelul lor, Luca (5 ani), şi cu o altă familie, a plecat spre ţara lui Mozart. Gemenele lui Dragoş, Ana şi Elena (3 ani), au rămas acasă în grija bonei, întrucât sunt prea mici pentru astfel de plimbări.

Băiatul artistului a fost cucerit de tarabele cu jucării şi dulciuri

Timp de patru zile, familia Moştenescu s-a confruntat cu temperaturi de -3 grade şi cu viscol, însă s-a încălzit cu alimente calde şi cu multă mişcare, căci a cutreierat magazinele şi a vizitat câteva obiective turistice.

„A fost un frig tăios în Viena, lui Luca i-au îngheţat mânuţele, dar a uitat repede după ce a văzut luminiţele şi l-am dus la Grădina Zoologică din Schönbrunn.A fost impresionat de câte animale a putut să vadă acolo. Ne-am făcut timp şi pentru cumpărături, căci acesta a fost, de fapt, scopul călătoriei. Am găsit foarte multe lucruri la târgul de Crăciun, de la cele mai ieftine până la cele mai scumpe. Fetiţelor le-am luat păpuşi, pantofiori şi alte hăinuţe de iarnă, dar şi multe dulciuri, iar băiatului i-am luat o «armată» de soldăţei de jucărie, îi plac la nebunie. Prietenilor le-am adus acadele şi creioane cu Mozart şi Strauss. Soţiei nu i-am făcut nici un cadou, pentru că a avut ea grijă să-şi ia o pereche de cizme de iarnă foarte elegante. Nici pentru mine nu am luat nimic, banii mei s-au dus pe bilete la muzee şi pe vin fiert", a povestit, pentru Click!, Dragoş Moştenescu.

Dragoş a îndurat temperaturi scăzute, dar şi viscolul

Copiii au fost răsfăţaţi de părinţi, care i-au cărat în cârcă

Mini-vacanţă destinată cumpărăturilor pentru Sărbătorile care se apropie l-a costat 2.000 de euro şi a fost şi un prilej de meditaţie pentru actorul Dragoş Moştenescu: „E a treia oară când am mers în Viena. Am observat că sunt filo-german, îmi place ordinea, punctualitatea, acea civilizaţie din fostul imperiu austro-ungar. Îmi doresc ca măcar unul dintre copiii mei să studieze acolo".

Mai multe