Druizii, recunoscuţi ca religie în Marea Britanie

2 octombrie 2010 15:14   Actualitate
Ultima actualizare:

Deşi au trecut mii de ani de când acest cult păgân de origine celtică a apărut pe plaiurile Europei, druidismul a fost recunoscut oficial ca religie.

"The Druid Network" o organizaţie ce reprezintă religia druidă în Marea Britanie a obţinut permisiunea de a activa ca orice alt cult, beneficiază de reduceri fiscale şi dreptul de a avea lăcaşe de rugăciune şi de reuniune a adepţilor.

"Am avut de dus la bun sfârşit un demers anevoios şi îndelungat ce a durat mai bine de cinci ani pentru a fi îndeplinit", s-a precizat într-un comunicat emis de The Druid Network.

Legendă

Punctul central al învăţăturilor druizilor îl reprezenta faptul că sufletul nu se pierde şi că, după moartea unei persoane, el trecea dintr-un corp în altul. De asemenea ritualurile druizilor implicau venerarea naturii şi în mod special a soarelui şi a pământului.

Druizi obişnuiau să se întâlnească o dată pe an, într-un loc consacrat - ţinutul canuţilor (azi, Chartes), care este considerat că se află în centrul Galiei. Aici se discutau toate problemele majore şi se luau cele mai importante decizii:

Mai multe