După mine, haosul!

25 iulie 2011 17:29   Actualitate
Ultima actualizare:

Anders Behring Breivik, monstrul care a ucis 76 de persoane şi a rănit alte 96 în Norvegia, a ajuns ieri la tribunal. Oamenii au lovit maşina în care se afla şi au strigat „Nenorocitule! Asasinule!".

Şoc şi durere în Norvegia. Asasinul în masă, Anders Behring Breivik, a fost dus la tribunalul din Oslo într-o maşină neagră cu geamuri fumurii. Monstrul abia a scăpat de furia mulţimii, care a lovit automobilul în care se afla.

El a omorât zeci de nevinovaţi, între care se afla şi cumnatul prinţului moştenitor, fratele vitreg al prinţesei Mette Marit, un ofiţer de poliţie în vârstă de 51 de ani.

Breivik a recrutat britanici pentru a pune la cale un complot ce viza să atace centrale nucleare. El a încercat să reînfiinţeze Cavalerii Templieri din secolul XII, şi le cerea adepţilor să poarte uniforme de tip militar şi să înlăture musulmanii din Europa, până în 2020.

Doi britanici l-au ajutat să înfiinţeze organizaţia care avea un mentor englez. El se referea la acest bărbat sub numele de cod Richard, Inimă-de-Leu. Monstrul a dezvăluit că mai recrutase alte şapte persoane, din Franţa, Germania, Olanda, Grecia, Rusia, Norvegia şi Serbia.

Unul dintre cei 96 de răniţi şi-a pierdut viaţa la spitalul din Oslo

Ieri, norvegienii şi-au plâns morţii

Asasinul susţine că a cheltuit 340.000 de euro pentru a-şi duce la îndeplinire planurile diabolice. 2.000 de euro din buget i-a folosit pentru ca să se delecteze cu o "prostituată de calitate". În 2010 a fost la Praga pentru a-şi procura arme şi muniţie, dar nu a reuşit decât să se "sature de sex" în capitala cehă.

În manifestul lui de pe Internet, Behring făcea trimitere către Partidul România Mare şi Noua Dreaptă.

Criminalul vrea să fie ca Vlad Ţepeş

Într-un manifest intitulat „2083, o Declaraţie Europeană de Independenţă", Anders Behring Breivik se declara un mare admirator al lui Vlad Ţepeş. „Vlad Ţepeş, cruciat şi erou al românilor, a fost un geniu al războiului psihologic", scrie Anders Behring Breivik.

„Ca orice alt conducător, el avea doi inamici: dezordinea internă şi agresorii islamici care îi ameninţau ţara", scrie el. Behring arată echi­­pamentul de luptă al „unui luptător Templier": o armă automată, grenade, pistol cu amortizor, mască de gaze şi vestă din kevlar.

Pe armura din spate, Breivik recomandă montarea unei "ţepe" din lemn sau oţel, după modelul Vlad Ţepeş.

Click!spune

Vinerea trecută, Norvegia a fost lovită de cele mai grave atacuri teroriste din istorie. Cel puţin 68 de oameni au fost ucişi în insula paradis Utoya. Baia de sânge a avut loc la două ore după atentatul cu bombă din Oslo care a ucis 8 persoane.

Citeşte şi:

O tânără româncă din Oslo, îngrozită de atentate:« Am fost în zona exploziei cu puţin timp înainte!»

El este teroristul arestat pentru împuşcarea a 80 de persoane, în atacul armat din Norvegia - FOTO/VIDEO

Revoltă pe Facebook după atentatul de la Oslo: "Ardeţi-l", "spânzuraţi-l" pe Anders Behring Breivik

Mai multe