Ei muncesc şi în noaptea de Înviere
În prima zi de Paşte, când în toate familiile lumea se adună laolaltă, ei vor lipsi. Când toţi se vor distra, ei vor munci.
Reporterii Click! au încercat să afle ce gândesc românii care lucrează duminică, 24 aprilie.
Meseriile lor sunt dintre cele unde activitatea nu se opreşte niciodată: şofer în transportul în comun, poliţist şi doctor.
Unii o fac pentru că aşa le-a venit rândul şi nu au ce să facă, alţii pentru că au primit ordin iar unii pur şi simplu pentru bani.
Şoferii sunt plătiţi dublu
Gheorghe Manole lucrează la RATB de 13 ani. Acum e pe linia 131, care leagă Complexul Băneasa Shopping City de Piaţa Romană.
Pentru Gigi a lucra de Paşte a devenit o obişnuinţă. Motivul? O spune simplu şi direct: banii.
„Cei de acasă înţeleg că trebuie să venim la serviciu şi că vom sărbători altă dată. Se plăteşte dublu faţă de o zi normală şi asta contează", povesteşte şoferul Manole.
Sărbătoreşte Învierea la Urgenţe
La Iaşi, sunt medici care au petrecut de mai multe ori Paştele la locul de muncă decât în familie.
Susţin însă că noaptea de Înviere are farmecul ei, chiar şi la serviciu.
„Este fantastic să petreci Învierea la spital şi să fii alături de cei care chiar au nevoie.
Simţim în acele momente că suntem mai aproape de Dumnezeu. Avem şi o tradiţie în această noapte de Înviere.
Credincioşii vin de la biserică şi ne aduc Lumină", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic primar de urgenţă la secţia exterioară a Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.
Poliţiştii rutieri vor patrula pe străzi
Pentru agentul principal Dan Cristea de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, ordinul nu se discută aşa încât... lucrează în prima zi de Paşte.
„La doar 23 de ani este greu să te desprinzi de prieteni şi să te duci la serviciu atunci când ar trebui să petreci, dar sunt îndrăgostit de motocicleta pe care lucrez aşa încât încerc să iau doar partea bună a lucrurilor. O să sărbătoresc altă dată", ne declară poliţistul.