El e nebunul care a luat ostatici 40 de oameni, într-o cafenea din Sydney

15 decembrie 2014 18:47   Actualitate
Ultima actualizare:

Autorul luării de ostatici din Sydney a fost identificat ca Man Haron Monis, un iranian în vârstă de 50 de ani cunoscut autorităţilor australiene pentru trimiterea de scrisori otrăvite familiilor unor militari decedaţi

Bărbatul a fist identificat de la primele ore ale incidentului, dar poliţia a ales să nu dezvăluie de la început numele lui.

Monis, cunoscut si sub numele de Sheikh Haron, a fost acuzat anul trecut de complicitate la uciderea fostei sale sotii, care a fost injunghiata si apoi arsa intr-un bloc de apartamente din Sydney.

Seicul a fost gasit vinovat in 2012 de trimiterea unor scrisori de amenintare pentru opt familii ale unor soldati australieni omorati in Afganistan, potrivit presei locale.

La inceputul acestui an, Monis, care s-a descris ca un "tamaduitor spiritual", a fost acuzat de agresiune sexuala dupa ce a atacat o femeie in 2002.

Bărbatul nu a specificat care este motivul pentru care a luat ostateci în cafeneaua din Sydney, dar a obligat doi dintre prizonieri să ţină pe geam un steag islamic cu inscriptia "Allah este singurul Dumnezeu, iar Mohamed este profetul lui".

Mai multe