El este românul care a supravieţuit ascuns în trenul de aterizare al unui avion

20 iunie 2010 6:40   Actualitate
Ultima actualizare:

Andrei Culea, în vârstă de 20 de ani, a zburat 1288 de kilometri, de la Viena la Londra, în căutarea unui loc de muncă în construcţii. Şi-a asumat un risc enorm, căci putea muri îngheţat la altitudinea normală la care zboară un avion. Norocul lui a fost că aeronava, un Boeing 747, care aparţine familiei regale din Dubai, a fost pilotată la o altitudine mai mică din cauza unei furtuni.

Incidentul de la începutul lunii iunie a fost tratat în majoritatea ziarelor internaţionale, mulţi punându-şi întrebarea de ce a ales românul această cale de a emigra, când avea dreptul să intre legal în Anglia, din moment ce ţara noastră este membră a Uniunii Europene din 2007.

Sărăcia l-a împins la acest gest

Jurnaliştii de la Daily Mail au reuşit sîă răspundă la această întrebare, după ce a stat de vorbă cu familia tânărului din Cochirleni, judeţul Constanţa. Se pare că adolescentul plecase în urmă cu o lună din sat pentru a scăpa de sărăcie şi nu-şi permitea să plească contravaloarea unui bilet de avion până la Londra, unde avea de gând să se angajeze în construcţii, în Satul Olimpic.

Familia nu ştia nimic

Familia Culea, formată din zece persoane, locuieşte într-o casă sărăcăcioasă, cu două camere, iar veniturile acesteia nu depăşesc 350 de lei lunar. Când a părăsit căminul, tânărul i-a spus mamei sale, Vasilica, că merge la Constanţa pentru a-şi căuta un loc de muncă. Femeia spune că nu ştia nimic de planurile lui de emigrare şi nici acum nu-i vine să creadă de ce-a fost în stare fiul său.

Oadtă ajuns pe aeroportul Heathrow, românul a fost internat într-o clinică, în stare gravă de hipotermie, şi apoi eliberat. Din fericire pentru el, visul i s-a îndeplinit. Acum, forţele de ocupare a muncii îl ajută să-şi găsească un job în Londra.

Pe aceeaşi temă:

Aşa a zburat românul la -41° C

Românul care a zburat ascuns în trenul de aterizare al unui avion, eliberat

Un român a zburat pe trenul de aterizare al unui avion până la Londra

Mai multe