Englezul suspect de Ebola, ucis de băutură

12 octombrie 2014 22:53   Actualitate
Ultima actualizare:

Macedonenii, dar şi noi, ţinând cont că ne aflăm la 450 km de ei, putem sta liniştiţi! Britanicul care a murit joi, fiind suspect de Ebola, nu era infectat cu virusul ucigaş. Se pare că a murit în urma unei beţii, pe fondul unei boli a sistemului nervos.

Colin Jaffray (58 de ani), din Cambridge, Marea Britanie, se afla în capitala Macedoniei, Skopje, împreună cu un amic.

Se cazaseră la Hotelul „Super 8”. În 7 octombrie, a început să facă febră şi să vomite, însă n-a vrut să cheme medicul. Starea lui s-a înrăutăţit, iar, în 9 octombrie, a fost chemată ambulanţa.

A fost dus la spital, cu simptome specifice Ebolei, unde a murit după 90 de minute. Autorităţile s-au panicat şi au băgat în carantină tot hotelul, fiind păzit de poliţişti. Până sâmbătă după-amiază, când a venit rezultatul testelor de laborator, nimeni n-a ieşit din hotel. Din fericire, şeful Departamentului macedonean al Bolilor Infecţioase, Jovanka Kostovska, a anunţat că bărbatul nu a avut EbolaPotrivit presei macedonene, se pare că Jaffray consumase cam mult alcool înainte de a se simţi rău. Totodată, soţia amicului care l-a însoţit în Skopje a declarat, pentru dailymail.co.uk, că Jaffray suferea de mult de o boală a sistemului nervos, pe care n-a dorit să o trateze.

Asistenta spaniolă primeşte plasmă de la o călugăriţă care a scăpat de virus

Starea asistentei spaniole, diagnosticată cu Ebola şi internată la Madrid, este stabilă, au declarat surse medicale, pentru ”El Mundo”. Nu este conectată la aparate, însă, i se administrează oxigen, întrucât unul dintre plămâni este afectat. Medicii îi administrează antivirale şi anticorpi, dar şi plasmă de la călugăriţa care a supravieţuit bolii. „Aşteptăm să treacă 15 zile de la apariţia primelor simptome. Dacă trece de această barieră, are şanse să supravieţuiască”, a declarat specialistul în Boli Tropicale, Fernando Pellicer.

Mai multe