Erau atât de ocupaţi să-şi trăiască viaţa virtuală dintr-un joc online, încât şi-au lăsat fetiţa să moară de foame

12 octombrie 2013 16:30   Actualitate
Ultima actualizare:

Un cuplu din Oklahoma (SUA) a fost arestaţi după ce şi-au neglijat fetiţa în vârstă de trei ani pentru a se dedica în totalitate jocurilor electronice.

Elizabeth Pester (33 de ani) şi Mark Knapp (48 de ani) erau prea preocupaţi de traiul din Second Life, unde erau căsătoriţi şi aveau o viaţă aşa cum visau, ca să mai aibă grijă şi de fiica lor reală.

Născută în 2010, fetiţa a fost ţinută sub observaţie de autorităţi după ce s-a constatat că era mult mai slabă decât ceilalţi copii de vârsta ei. A fost luată în plasament de un serviciu social în 2012 şi dată înapoi părinţilor cu obligaţia ca aceştia s-o aducă săptămânal pentru a fi cântărită. Nu a mai venit nimeni cu ea din această vară.

Marţi, Pester şi Knapp au dus copilul la spital în stare critică: cântărea doar 6 kilograme! Culmea, cei doi părinţi au anunţat asistentele că vor veni să o vadă joi, deşi ei locuiesc la nici kilometri distanţă de unitatea medicală.

Alertată, poliţia a mers marţi noapte acasă la Pester şi Knapp, pe care i-a găsit jucându-se de zor pe calculator. Singura întrebare pe care bărbatul a pus-o a fost dacă i-a murit fiica.

În aceeaşi zi, Elizabeth Pester şi Mark Knapp au fost duşi la închisoare, stabilindu-se cauţiune de 50.000 de dolari pentru fiecare. Fetiţa se afla la spital, în stare gravă.

Mai multe