Este sau nu epidemie de gripă în România. Ce spune Ministerul Sănătății

8 ianuarie 2024 6:22   Actualitate

La început de an, cazurile de gripă și de viroze respiratorii înregistrate oficial la noi în țară sunt cu 25% mai puțin numeroase decât în aceeași perioadă a anului trecut, susțin autoritățile.

Nu trebuie să dați fuga la spital, dacă nu aveți febră de peste 39 de grade, spun cei de la Ministerul Sănătății.

Într-un comunicat postat vineri, 5 ianuarie, pe site-ul Ministerului Sănătății subalternii lui Alexandru Rafila încearcă să liniștească populația, anunțând că la noi în țară nu ar exista o epidemie de gripă, așa după cum se tot vehiculează de câteva zile în presa din România.

Sub titlul “Atenție! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment”, cei de la Ministerul Sănătății dau asigurări că numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de gripă, sau au probleme grave de respirație, este chiar mai mic, față de situația înregistrată în urmă cu un an.  

“Atenție! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut”, scrie în comunicatul publicat ieri de Ministerul Sănătății. Citește mai multe pe canal33.ro.

Mai multe