Etapa a 9-a: Vaslui - Astra 3-1 / Prima victorie pentru Lăcătuş

3 octombrie 2009 17:02   Actualitate
Ultima actualizare:

De cealaltă parte, Astra venea după un eşec pe terenul campioanei Unirea Urziceni (4-1), însă precedentele 3 rezultate erau foarte bune: 3-1 cu Rapid, 0-0 cu Poli Timişoara şi 4-2 cu Unirea Urziceni.

Acum, însă italianul a trebuit să se recunoască învins în faţa formaţiei lui Lăcătuş. Gerlem (18), Temwanjera (33) şi Pavlovici (64) au înscris pentru moldoveni în timp ce golul de onoare al Astrei a fost înscris de Pestana (42)FC VASLUI - ASTRA PLOIEŞTI 3-1 (Gerlem 18, Temwanjera 33, Pavlovic 62 / Paolinho 42)

FC Vaslui: Hăisan - Buhuş, Zubar, Farkaş, Bălace - Gerlem (Milisavljevic 88), Ljubinkovic (R. Costin 77), Pavlovic, Delgado - Wesley, Temwanjera (N. Jovanovic 81). Antrenor: Marius Lăcătuş.

Astra: Cr. Munteanu - Mihalache, Rohat, Oprsal, E. Crăciun - Paolinho, Hatchi (Gafiţa 81), V. Gheorghe, Takayuko Seto - L. Ganea (G. Păun 66), Dokic. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Pavlovic 41 / E. Crăciun 57, Cr. Munteanu 63

Arbitri: Mugurel Drăgănescu - Florin Ungureanu, Radu Ghinguleac.

Stadion: Municipal; Spectatori: 4.000

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 18: Wesley a pasat pentru Gerlem, care de la marginea careului mic, a înscris cu un şut la colţul din dreapta lui Munteanu.

2-0, min. 33: Temwanjera a înscris cu o lovitură de cap la colţul scurt după un corner executat de Delgado.

2-1, min. 44: Hatchi a recuperat o minge la mijlocul terenului şi l-a lansat pe Paolinho, care l-a învins pe Hăisan cu un şut de la marginea careului de 16 metri.

3-1, min 62: Cristi Munteanu a respins în faţă mingea trimisă din lovitură liberă de Delgado, Gerlem nu a reuşit să trimită mingea cu capul decât până în faţa porţii, de unde Pavlovic a înscris din doi metri.

Numit în funcţie la începutul acestei săptămâni, Marius Lăcătuş a debutat cu ocazia acestui meci pe banca tehnică a lui FC Vaslui. Acesta a fost primit cu aplauze de fanii vasluieni, care însă i-au transmis, printr-un banner, că se va bucura de simpatia lor doar după partida cu Steaua, din etapa a 15-a: "Succes, dar respect vei avea după etapa a 15-a".

FC Vaslui a obţinut primul succes în campionat după o lună de pauză, ultima victorie fiind obţinută pe 30 august, tot pe teren propriu, scor 2-1 cu Politehnica Iaşi.

În urma victoriei obţinute, FC Vaslui a ajuns la 13 puncte acumulate, în timp ce prahovenii se află pe poziţia a 13-a, cu 9 puncte.

Mai multe