EXCLUSIV Fostul coleg ameninţă: Delia, nu mai ai voie să cânţi piesele mele!

2 iunie 2014 16:20   Actualitate
Ultima actualizare:

Război între foştii colegi ai trupei N&D! Delia Matache l-a părăsit pe Nick în 2003, dar solistul nu poate nici acum să treacă peste eşec. E foc şi pară că solista mai cântă melodiile care i-au consacrat acum 15 ani. După ce a rugat-o de mai multe ori să înceteze, Nick e decis acum să ia măsuri, ba chiar să o dea în judecată.

Ultimii ani au fost plini pentru Delia Matache (32 de ani), după ce solista s-a căsătorit, a devenit vedetă de televiziune la Antena 1 şi a revenit în topurile muzicale colaborând cu compozitori de top.

Dacă Delia a lansat piese pe bandă rulantă, a fost inclusă în show-uri precum „Te cunosc de undeva" şi „X-Factor" de la Antena 1 şi are o mulţime de concerte solo, nu acelaşi lucru se poate spune despre Nicolae Marin, alias Nick, fostul ei coleg de trupă.

Acesta a încercat mai multe variante de show, alături de mai multe domnişoare cu care a făcut duet, dar tot nu a reuşit să revină în topurile muzicale. Din acest motiv, Nick pare şi mai supărat pe Delia, care mai cântă şi acum piesele N&D.

O sursă din apropierea solistului ne-a declarat că acesta vrea să o dea în judecată pe Delia. „Spune că o dă în judecată de ani de zile", ne-a spus o colaboratoare de-a solistului.

Reprezentanţii casei de discuri Cat Music, unde au contract atât Delia, cât şi Nick, ne-au mărturisit că solistul este compozitorul pieselor N&D şi el are drepturile asupra lor. Dar aceleaşi surse au spus că Delia ar fi primit ok-ul celor de la casa de discuri ca să cânte piesle. Blonda fredonează şi acum în concertele ei refrenele din „Vino la mine" sau „Vreau să plâng.

„Piesele din perioada N&D sunt ale mele şi doar eu am dreptul să le folosesc în concerte. Delia face de ceva timp acest lucru şi nu mi se pare ok. Am rugat-o de câteva ori să nu mai cânte acele melodii, care îmi aparţin. Nu am spus că o dau în judecată, însă am să acţionez în consecinţă, rămâne de stabilit ce vom face. Nu m-am gândit să-i cer despăgubiri, dar piesele sunt ale mele 100%. Eu am alt proiect muzical şi de aceea nu sunt de acord să-mi cânte piesele. Lumea se întreabă de ce nu am făcut acest lucru până acum, însă am revenit cu un nou proiect cu o nouă colegă de trupă, altă formulă şi vreau să cântăm şi piesele vechi. S-a grăbit lumea să scrie despre acest subiect şi nu a fost ok. Eu vreau să nu-mi mai cânte Delia piesele în continuare", a mărturisit Nick, în exclusivitate pentru Click!

Are nevastă şi copil

Foto: arhivă personală

În 1999, cucerea multe domnişoare cu piesele pe care le cânta alături de Delia, în trupa N&D. Însă după ce s-au despărţit în 2003, Nick, adică Nicolae Marin, nu a mai fost atât de vizibil în peisajul muzical românesc.

Totuşi, nu a renunţat la muzică, pentru că a încercat mai multe formule de scenă alături de fel de fel de colege. Între timp, s-a însurat cu Cristina, a devenit tată de fată (Andrada, 7 ani) şi are un look puţin schimbat, odată cu vârsta. A renunţat la cerceii din sprâncene, la părul colorat, dar nu şi la tatuajele care îl fac un tip mai dur. Acum câteva săptămâni, Nick a revenit în lumea muzicală cu o nouă piesă care se numeşte „Zeppelin", pe care de data aceasta o cântă împreună cu Beatrice, noua lui colegă de scenă.

Trupa N&D a fost înfiinţată în 1999, de Nick şi Delia Matache. Prima lor piesa, „Vino la mine", lansată la debut, a fost cel mai important hit al lor. Au urmat şi alte piese de top: „Nu pot să uit", „Vreau să plâng", „Vreau să fiu cu tine" sau „Te voi iubi mereu". Delia a părăsit formaţia în anul 2003 şi de atunci s-a lansat solo.

Mai multe