EXCLUSIV Leo Iorga, interzis la cântat din cauza tumorii

28 aprilie 2014 19:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Din rău, în mai rău! Bolnav de cancer la plămâni, Leo Iorga a fost diagnosticat şi cu tumoră pe creier. Artistul a încercat să-şi ascundă suferinţa şi urmează un tratament agresiv pentru a ţine boala în frâu.

În urmă cu trei ani, Leo Iorga (49 de ani), solist al trupei Compact în perioada 1988-1996, primea o veste teribilă de la medici, fiind diagnosticat cu cancer pulmonar. Artistul a suferit o intervenţie chirurgicală, a făcut şedinţe de chimioterapie şi radioterapie, a renunţat la băutură şi la ţigări pentru a se vindeca. În ciuda eforturilor, boala a recidivat, iar în toamna anului trecut, medicii oncologi i-au depistat o  tumoră canceroasă la nivelul creierului.

A fost dărâmat de veste şi a încercat să ascundă, mai ales de presă, acest teribil nou diagnostic. Solistul a reluat aceleaşi procedee medicale agresive împotriva bolii, iar acum urmează un tratament extrem de puternic.

Crizele, stările de rău şi ameţeala sunt principalele simptome cu care rocker-ul se confruntă, iar medicii l-au somat să lase baltă muzica! Cu toate acestea, artistul trupei "Pact", pe care a înfiinţat-o acum doi ani împreună cu Adrian Ordean, nu respectă deloc indicaţiile medicilor. Merge la concerte şi nu se gândeşte că poate să aibă oricând o criză pe scenă.

Click! a aflat că miercurea trecută i s-a făcut rău şi a ajuns de urgenţă la spital, fiind nevoit să-şi amâne concertul de vineri, din Băicoi. Leo nu a răbdat să mai treacă măcar o săptămână ca să-şi mai revină, iar sâmbătă a tras de el să urce pe scena clubului "Hard Rock Cafe", la concertul prin care-şi lansau primul album, intitulat „Numărul UNU", în formula „Pact". A stat pe scenă o oră, timp în care a inhalat fum de tigară şi a cântat o parte din concert pe scaun, semn că artistul era epuizat.

„Înainte de Paşte, Leo a avut o moliciune musculară, motorie aş putea spune. Tot ceea ce i se întâmplă este un stres foarte mare şi consum energetic. Am fost la toţi medicii care-i urmăresc evoluţia bolii şi i s-a recomandat să stea liniştit, însă îi este foarte greu. Din septembrie i s-a depistat problema la creier, sunt nişte formaţiuni canceroase, practic o evoluţie a bolii către cap, o extindere a cancerului. În acest moment este într-o perioadă de investigaţii. Va trebui consultat şi de un neurolog. Următorul concert e programat la Bran", a declarat pentru Click!, Florenţa Marin, managerul trupei "Pact".

Leo Iorga s-a născut pe 2 decembrie 1964, în Arad. Este căsătorit şi are doi copii, Edi şi Paul. În perioada 1988-1996 a fost liderul vocal al trupei Compact, după care a cântat în "Schimbul 3". A urmat perioada "Pacifica", formaţie pe care Leo o părăseşte în 2012, pentru a pune bazele trupei "Pact", alături de Adrian Ordean. Din acest grup mai fac parte Dan Şteţco „Polymoog" - claviaturi, Marian Mihăilescu - chitară bass, Cristi Iorga - tobe şi Alex Ardelean - chitară.

† Teo Peter, fostul lider al trupei Compact

- Pe 4 decembrie 2004, lumea muzicală era şocată de moartea lui Teo Peter, liderul trupei Compact. Acesta a murit într-un accident rutier, după ce, maşina în care se afla a fost lovită în plin de un autoturism de teren aparţinând Ambasadei Statelor Unite ale Americii. În urma anchetei, s-a dovedit că puşcaşul american consumase alcool, însă în cele din urmă a scăpat de acuzaţia de omor;- În iunie 2005, chitaristul de la Compact, Emil Laghia, a fost găsit mort în locuinţa sa din Tulcea. Acesta a fost înjunghiat cu mai multe lovituri de cuţit de concubina sa, în urma unui conflict casnic;- În iulie 2005, impresarul Compact George Popa a murit în somn în urma unui infarct;- În ianuarie 2011, solistul Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer pulmonar;- În septembrie 2013 lui Leo Iorga i s-au depistat formaţini canceroase la cap.

Mai multe