EXCLUSIV! Ospătarii lui Borcea din America ţin cu Steaua
7 dolari o ciorbă, cam 30 de dolari un fel principal, dar porţiile sunt mari şi merită. Restaurantul lui Cristi Borcea din America îşi delectează oaspeţii cu tochitură, dar şi cu hamburgeri din carne de mici! Click! a vizitat "La Vendetta", cârciuma pe care fostul acţionar dinamovist o are în Hollywood (Florida).
Restaurantul lui Cristi Borcea se află la vreo 40 de kilometri de oraşul Miami, în Hollywood. Te întâmpină o atmosferă calmă, iar majoritatea celor care vin aici sunt de vârsta a treia.
"Nu se întâmplă mai nimic pe la noi, cred că sunt două cluburi în toată zona. Vin mai mult pensionari, vin familii care caută linişte şi relaxare", ne spune unul dintre ospătarii care ne-au întâmpinat.
Restaurantul este decorat predominant în roşu, cu pereţi din cărămidă
Situat pe una dintre arterele principale din Hollywood, o zonă numai de restaurante, cafenele şi magazine, "La Vendetta" are în primul rând specific italian.
"Meniul principal este din bucătăria italiană, dar avem desigur şi preparate româneşti", adaugă gazda noastră.
Clienţii spun că mâncarea e gustoasă, iar porţiile sunt foarte avantajoase
De altfel, meniurile pe care le primim sunt separate. Unul conţine numai specialităţile noastre tradiţionale, nelipsind tochitura, mămăliguţa, ciorbele sau micii, iar celălalt are preparate italieneşti şi câteva bunătăţuri locale bazate pe fructe de mare.
Şi aşa cum îi stă bine unui restaurant românesc, nu lipseşte ţuica, adusă special din România.
Aflăm astfel că aproape tot personalul este alcătuit din români. Şi, culmea, ospătarii ţin cu Steaua, ceea ce nu mai e o tragedie de când Becali şi Borcea s-au înrudit!
"Am încercat să angajăm şi de alte naţionalităţi, spanioli, portoricani, dar se încurcau teribil atunci când trebuia să explice preparatele româneşti", mai spune ospătarul care ne serveşte.
Şi bucătăreasa este din România, iar pentru ciorbe, ciolanul de fasole sau tochitura cu mămăliguţă nu avem ce să-i reproşăm.
Iar armonia româno-americană se regăseşte din plin în burgerul tradiţional local, care este preparat din... carne de mici!
Preţurile pot părea mari pentru România, cu un fel principal undeva între 20 şi 30 de dolari şi o ciorbă cam la 6-7 dolari, însă porţiile sunt zdravene.
Bacşişul este însă cam mare: inclus în nota de plată, practică întâlnită la mai multe localuri, acesta era cotat la 18 la sută din totalul notei, un procent ridicat în comparaţie cu alte localuri, care taxează maximum 15 la sută.
Fiul lui cel mic este cetăţean american
În ultimul an, Borcea şi noua lui soţie au stat mai mult în America.
În urmă cu aproape cinci luni, Alina Borcea a născut la Miami un băieţel, pe Alexandru George, care este cetăţean american.
Familia a revenit în România pentru botezul micuţului, ai cărui naşi au fost Gigi şi Luminiţa Becali.
Fostul acţionar dinamovist a renunţat la tot ce ţine de sport, declarând că vrea să-şi vadă de afaceri, de familie şi de sănătate.
Click! spune:
Decorat în stilul anilor ‘30, în care predomină, intenţionat sau nu, culoarea roşie, actualul "La Vendetta" a fost înfiinţat în 1933.
Se numea Rainbo Lounge şi a fost vizitat şi de celebrul mafiot american Al Capone.
În anii 1990, a fost rebranduit ca Rainbo Café şi aici s-au filmat câteva secvenţe din "Cape Fear", un film celebru cu Robert de Niro şi Nick Nolte.
Din 2011, e în proprietatea lui Borcea. În weekend, se organizează şi nunţi.