EXCLUSIV Petru Buiuca, «MasterChef» pentru Gică Hagi
Primul „MasterChef” al României e pe val. După ce şi-a deschis un studio de gătit în Capitală, Petru Buiuca a bătut palma cu Gheorghe Hagi pentru a conduce localul pe care acesta îl deţine în Constanţa. Tânărul bucătar se ocupă acum de meniu şi a conceput o reţetă de pizza specială pentru fostul fotbalist.
Pentru Petru Buiuca (24 de ani), tânărul originar din Constanţa, „MasterChef" a fost începutul unei noi vieţi. După ce a câştigat prima ediţie a concursului culinar de la PRO TV, acesta a ajuns să fie printre cei mai căutaţi bucătari din ţară. În această vară şi-a deschis propriul studio de gătit, „Hot", într-un mall bucureştean, iar acum a ajuns să facă legea în pubul lui Gică Hagi din Constanţa.
Petru a fost însărcinat de celebrul fotablist să schimbe „faţa" localului şi să se ocupe de tot ce presupune lansarea acestuia pe piaţă.
„Cei de la «H10» au cerut sfatul unor profesionişti, iar aceştia le-au povestit cum lucrez şi aşa au ajuns şi ei să colaboreze cu mine. Pe Gheorghe Hagi l-am cunoscut în biroul firmei şi ne-am înţeles rapid datorită modului de gândire comun şi viziunii asupra proiectului", a povestit acesta.
Imediat ce a înţeles ce îşi doreşte Hagi de la el, Petru a şi trecut la treabă, mai ales că timpul pe care îl are la dispoziţie este unul destul de scurt. Lansarea oficială a pubului „H10" este programată pentru 12 octombrie, la Constanţa.
„Momentan am foarte mult de muncă aici. Una dintre responsabilităţile mele o reprezintă atât angajarea unui nou bucătar şef, precum şi instruirea întregului personal de bucătărie. În plus, trebuie să creez tot meniul. Nu lipsesc salatele, pizzele, plăcintele cu carne, dar am rămas şi cu influenţe italieneşti, franţuzeşti", a declarat acesta.
Chiar dacă de când stă în Constanţa pentru a se ocupa de „H10" se simte foarte bine şi a profitat că se află din nou alături de familie, Petru a mărturisit că nu intenţionează să se mute iarăşi în oraşul natal. Imediat ce va lansa pubul şi se va asigura că totul este în ordine acolo, acesta se va întoarce la Bucureşti.
„Nici prin cap nu-mi trece să mă întorc acasă. Am stat aici două săptămâni, cât am avut treabă şi am muncit de dimineaţă până seara. Eu mă duc oriunde sunt chemat, apoi mă întorc la Bucureşti, unde e rostul meu. În plus, în noiembrie sper să ajung din nou în Franţa pentru nişte stagii în bucătăriile de acolo", a conchis Petru.
Ingrediente pentru 3 porţii: 400 g carne tocată vita, 400 g aluat foietaj făcut în casă, 35 g ceapă, 35 g morcov ras, 25 g alune prăjite şi zdrobite, 25 g mărar, 25 g pătrunjel, 2 crenguţe de cimbru proaspăt, 120 g ridiche albă, 3 g nucşoară, 3 g scorţişoară, 2 ouă.
Mod de preparare: Toate ingredientele, în afară de aluat, se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu carnea tocată. Apoi prăjim amestecul într-o tigaie încinsă, fără ulei, timp de 10 minute. După 2-3 minute, daţi focul la minimum. Avem nevoie ca ingredientele să fie amestecate bine de tot şi să iasă cât mai multă zeamă din compoziţie.
Altfel nu se va coace plăcinta în mod uniform şi aluatul va fi crud în unele părţi. Apoi puneţi într-o tavă, la alegere, un strat de aluat foietaj, apoi compoziţia de carne tocată amestecată cu un ou.
Peste carnea tocată mai puneţi un strat de aluat. Băgaţi într-un cuptor preîncălzit cu 30 minute înainte, la 200 grade. Lăsaţi tava, în mijloc, să se coacă la 175 grade. În maximum 40 minute plăcinta ar trebui să fie gata. După 30 de minute de coacere, ungeţi aluatul cu un ou bătut pentru ca plăcinta să prindă o culoare aurie şi frumoasă. Când este gata plăcinta, lăsaţi să se răcească minimum 15 minute. Poftă bună!
Petru Buiuca: «De când am câştigat MasterChef, am fost asaltat de domnişoare»
FOTO Petru Buiuca de la MasterChef a deschis primul studio de gătit din România