EXCLUSIV! Thury Ştefan: «Anca Pandrea a fost soţia mea acum 50 de ani»

18 noiembrie 2012 18:15   Actualitate
Ultima actualizare:

Povestea de dragoste dintre Anca Pandrea şi Iurie Darie, care a durat 26 de ani, este arhicunoscută. Despre maestrul care a plecat din lumea celor vii în urmă cu 10 zile se ştie că a fost căsătorit cu Consuela Roşu, iar Ducu este fiul său, însă despre viaţa personală a Ancăi Pandrea de dinainte de a fi cu Iura se cunosc prea puţine amănunte. Click! a aflat că şi ea a fost măritată pe când avea doar 20 de ani.

Dacă nu i-a fost dat să ajungă la altar cu omul pe care l-a divinizat, nu înseamnă că actriţa nu ştie ce înseamnă un mariaj. Anca Pandrea (66 de ani) s-a căsătorit cu Thury Ştefan (71 de ani) pe când avea doar 20 de ani. Originar din Timişoara, acesta a fost considerat drept unul dintre cei mai mari balerini ai României, dar şi un actor care s-a remarcat în filme precum „Fram ursul polar", „Veronica", "Actorul şi sălbaticii", „Nea Mărin miliardar", „Libelula" sau „Cântecele mării", în care a jucat în anii '70-'80. Thury a mai fost coleg de scenă cu Toma Caragiu şi Gheorghe Dinică, iar pe Anca se pare că a cunoscut-o pe vremea când începuse să cocheteze cu lumea artistică.

Pe când erau puţin trecuţi de vârsta de 20 de ani, cei doi au legat o frumoasă poveste de dragoste, însă nu a ţinut prea mult. Dat fiind că aveau vârste fragede şi, mai ales, o experienţă de viaţă infimă, mariajul lor a ţinut destul de puţin. Astfel, după câţiva ani de iubire, Thury şi Anca şi-au spus „adio". Totuşi, cei doi au reuşit să păstreze o relaţie decentă, civilizată. În 1980, Thury şi-a descoperit o altă pasiune, metaloplastia (face tablouri cu foiţă de cupru), şi a avut nenumărate expoziţii în ţară şi în străinătate, fiind foarte apreciat şi premiat pentru talentul său. De 30 de ani, locuieşte în Câmpulung Muşcel, locul unde şi-a găsit şi adevărata jumătate, întrucât tot de atunci este căsătorit cu actriţa Mioara Ştefan.

Artistul a aflat de moartea fostului coleg de generaţie, Iurie Darie, şi a încurajat-o pe Anca prin intermediul ziarului nostru: "Condoleanţe şi Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Iurie Darie, pentru că a fost un om de mare valoare, iar Ancăi îi doresc să treacă cu uşurinţă peste acest necaz. Nu vreau să vorbesc prea mult despre ce a fost între mine şi Anca, pentru că nu are rost. Am avut o relaţie în urmă cu aproape 50 de ani şi ne-am despărţit frumos! Atât vă pot spune", a declarat Thury Ştefan, pentru Click!

Cu Iurie Darie n-a mai apucat să ajungă la altar

Moartea actorului Iurie Darie a năruit visul Ancăi Pandrea de a oficializa relaţia lor de 26 de ani. Astă-vară, când Iura se afla încă internat, ea şi-a manifestat dorinţa de a-l duce la altar pe iubitul ei care o ceruse de nevastă în urmă cu mai mulţi ani.

Actorul Iurie Darie s-a stins din viaţă vineri, 9 noiembrie 2012, la vârsta de 83 de ani. După moartea sa, Anca Pandrea i-a cinstit memoria cu o dovadă incredibilă de dragoste.

La parastasul de 7 zile n-a pus doliu la casă

Meastrul Iurie Darie s-a stins în urmă cu 10 zile, la orele 23.00, după 6 luni în care s-a luptat cu boala. Dramaticul eveniment a luat-o pe nepregătite pe Anca Pandrea care, neavând nici un fel de haină neagră în garderobă, a fost nevoită să poarte lucruri deschise la culoare.

Astfel, nu doar la înmormântare, ci și după aceea, actrița nu a purtat doliu, și nici la casă sau la poartă nu a pus măcar o fâșie de material negru, așa cum ar cere tradiția.

Apropiații văduvei au blamat gestul, așa cum l-au comentat și pe acela în care ea și-a spart buza și l-a uns cu sânge pe maestru. Sâmbătă, Anca Pandrea a făcut parastasul de şapte zile, dar a refuzat să dea mai multe detalii despre eveniment. Vecinii ne-au relatat însă că au văzut-o pe femeie împărţind farfurii cu mâncare trecătorilor.

Apropiaţii o critică pe Anca Pandrea pentru că nu a pus doliu la casă la o săptămână de la moartea artistului

Mai multe