EXCLUSIV Un scenarist român vrea 10 milioane de dolari de la Stallone! Declaraţii la Click!, pe Prima TV

28 aprilie 2014 20:46   Actualitate
Ultima actualizare:

Scenaristul roman Lucian Ciuchiţă a declarat în cadrul unui interviu acordat emisiunii Click! de la Prima TV că nu se lasă intimidat de numele actorului Sylvester Stallone şi că va face tot posibilul pentru a-şi vedea numele trecut pe scenariul filmului "Escape Plan". Românul îi acuză pe producătorii americani că i-au furat ideea şi spune că le va cere daune de 10 milioane de dolari americani.

Lucian Ciuchiţă a declarat în cadrul ediţiei de luni a emisiunii Click! că este hotărât să lupte până în pânzele albe pentru drepturile sale. Românul spune că producătorii americani trebuie să răspundă pentru faptul că i-au furat ideea filmului "Escape Plan".

"Este atitudinea laşă a unui infractor care nu poate accepta că a furat. Acum, trebuie să răspundă pentru că sunt somaţi de lege. Şi legea este lege, iar legea drepturilor de autor este foarte strict. Să discutăm despre o sumă rezonabilă şi vreau să fiu recunoscut pe scenariul filmului", a declarat Ciuchiţă pentru emisiunea Click!, difuzată la Prima TV de luni până vineri, de la ora 22:30.

Românul spune că cei de la Hoollywood au încercat să-l îndrume pe cărări greşite, pentru ca acesta să nu-şi poată revendica drepturile. Mai mult decât atât, românul a spus că dacă în mod normal i s-ar fi cuvenit 4-5 % din încasări, acum va cere despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari americani.

"Voia să-mi înscriu scenariul la Hoollywood din nou, ceea ce ar fi fost o greşeală foarte gravă. Conform uzanţelor, ar fi trebuit să primesc 4-5% din încasări. În prezent, le cer fără discuţie 10 milioane de dolari americani", a mai spus bărbatul.

Filmul „Testul Suprem” („Escape Plan”)  a fost lansat în România pe 25 octombrie 2013. I-a avut în distribuţie pe Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger şi 50 Cent. Cu un buget de 50 de milioane de dolari, producţia a avut încasări uriaşe la nivel mondial, aproape 137 de milioane de dolari.

Un român vrea 2,5 milioane $ că Stallone i-a furat ideea

Mai multe