10 lucruri pe care trebuie să le faci zilnic alături de copilul tău

15 aprilie 2016 16:32   Fapt divers
Ultima actualizare:

Părinţii nu petrec suficient timp de calitate alături de copiii lor. Nu îi ascultă, nu se joacă cu ei. Din acest motiv, cei mici pot dezvolta diverse tulburări comportamentale, inclusiv sindromul ATCP (Angered Temper Choleric Progression), atrag atenţia specialiştii, care vin cu un set de sfaturi şi recomandări.

1. Petrece o oră de calitate pe zi împreună cu copilul, fără tehnologie.2. Oferă-i 100% din atenția ta copilului în această oră.3. Cere părerea copilului tău de măcar două ori pe zi.4. Oferă-i cel puțin o încurajare pe zi.5. Poartă minimum 3 conversații pe zi cu el.6. Timp de 30 de minute pe zi, implică-ți copilul în activitățile casnice.7. Întreabă copilul măcar o dată pe zi cum se simte. Încurajează-l să își exprime emoțiile.8. Învață-ți copilul cel puțin un lucru nou pe zi, pe limba lui, folosind povești și desene.9. Învață 10 jocuri ale copilului tău.10. Pregătește-ți bebelușul de mic: citește-i, vorbește-i, arată-i lumea din jur, chiar dacă nu îți răspunde.

Andreea Marin şi Virgil Ianţu au început o campanie de informare

Săptămâna aceasta, un grup de iniţiativă format din Andreea Marin, Virgil Ianţu, psihologi, asociaţii de părinţi, Itsy Bitsy FM, cu susţinerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, a început o campanie care vrea să schimbe relaţia dintre părinţi şi copiii din România. Campania a debutat cu demersurile făcute de inițiatori pentru ca 1 Iunie să devină zi națională, liberă, astfel încât părinții și copiii să aibă ocazia să petreacă mai mult timp de calitate împreună.

Un studiu realizat în acest an arată că 6 din 10 copii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu părinții, deși doar 24% din părinți cred că timpul petrecut cu cei mici e prea puțin. Studiul mai arată că, pe măsură ce copilul crește, timpul petrecut cu părinții în timpul săptămânii și în weekend scade. În societatea actuală părintele este mereu pe fugă, ocupat, care recurge la compensarea absenței timpului de calitate prin cadouri.

Mai multe