10 motive să bei bere când te uiţi la fotbal
Veşti bune, băieţi! De acum, când mergeţi cu amicii la băute sau dacă vreţi să vă „răcoriţi” când vă uitaţi la meciurile din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal, le puteţi spune partenerelor că „faceţi tratament”. Şi asta pentru că ştiinţa modernă a descoperit că berea combate Alzheimer, previne atacul de cord şi luptă împotriva diabetului. Hai noroc!
Berea este miraculoasă dacă e băută cu măsură. Asta înseamnă şase halbe pe săptămână, susţin doctorii britanici, care au studiat îndeaproape 100.000 de amatori de bere, de-a lungul a trei ani. Iar dacă este respectată proporţia, rezultatele asupra sănătăţii sunt uluitoare: oase mai tari, un sistem imunitar impenetrabil de către virusuri şi o minte ascuţită, cu o memorie de elefant. Mai mult decât atât, berea luptă contra cancerului şi chiar a bolilor de ficat. Iată cele 10 motive pentru care e bine să bem bere.
Protejează inima
Experţii de la Institutul Neurologic Mediteraneean din Italia au observat că cei care beau bere scad cu 42% riscul apariţiei de boli cardiace, faţă de cei care nu beau bere. De aceea doctorii italieni recomandă încă din 2016 o bere pe zi.
Previne diabetul
Cei care beau bere de două-trei ori pe săptămână scad cu 21% riscul apariţiei diabetului, informează Asociaţia Europeană pentru Studierea Diabetului. Un alt studiu realizat de Universitatea din Atena, pe 1.500 de voluntari, a arătat că berea ţine în frâu fluctuaţiile glicemiei.
Antrenează creierul
Compuşii chimici din bere combat apariţia bolilor degenerative de genul Alzheimer, îmbunătăţesc memoria şi funcţiile cognitive. Însă e suficient să dublaţi cantitatea zilnică de bere pentru a produce exact efectul opus: adică vă prostiţi...
Întăreşte oasele
Berea întăreşte oasele, informează Jurnalul Internaţional de Endocrinologie. 1.000 de bărbaţi au fost analizaţi şi s-a descoperit că cei care beau regulat bere au o densitate osoasă mai bună decât cei care nu consumau bere.
Alungă bolile
O bere pe zi, timp de o săptămână, reduce simţitor infecţiile din organism. Mai mult decât atât, compuşii chimici conţinuţi de bere întăresc sistemul imunitar şi îl ajută în combaterea virusurilor.
Ajută respiraţia
Băutorii de bere au cu 20% mai puţine şanse să facă boli pulmonare. Conform unui studiu realizat în SUA, în 2007, cei care consumau 1-2 beri pe zi se vindecau mai repede de bronşite, răceli şi infecţii ale aparatului respirator.
Scade tensiunea arterială
Un studiu realizat pe 70.000 de femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani, în Japonia, a arătat că cele care consumau 1-2 beri pe zi nu aveau probleme cu aparatul circulator. În plus, aveau o inimă mai sănătoasă.
Apără rinichii
Fiecare bere dată pe gât reduce riscul apariţiei pietrelor la rinichi cu 40%, susţin cercetătorii din Finlanda. Tot ei au observat că berea încetineşte eliberarea calciului în organism ceea ce uşurează simţitor activitatea rinichilor.
Este hrănitoare
Nu este o noutate că berea este un aliment. Berea conţine vitaminele B şi respectiv D, pe lângă alţi nutrienţi esenţiali. Mai mult decât atât, conţine antioxidanţi şi niacină care e bună pentru piele, păr şi fibre care combat apariţia gutei.
Apără dinţii
Berea previne apariţia bacteriilor care cresc pe dinţi, se arată într-un articol publicat de Jurnalul de Biomedicină şi Biotehnologie. Bacteriile formează o peliculă pe dentină care dăunează în timp. Berea acţionează împotriva ei.