10 produse cosmetice care sunt adevărate bombe cu ceas
22 ianuarie 2015 20:55
Fapt divers
Ultima actualizare:
Cosmeticele expirate constituie un adevărat focar de infecții oculare și eczeme neplăcute pentru utilizatoarele care nu renunță la ele ori pentru a face economie, ori din dragostea pentru acea culoare de ruj în ediție limitată.
Atenția pe care o acordăm la termenele de valabilitate ale produselor cosmetice ne va feri de eventualele neplăceri pe termen lung.
Potrivit unui sondaj efectuat de cei de la Huffingtonpost.com., doar un sfert din femei țin cont de valabilitatea produselor cosmetice pentru îngrijirea corpului şi în special, pentru machiaj.
Iată mai jos un top al celor mai nocive produse de îngrijire:
- Rimelul: Expiră la șase-opt săptămâni. Când începe să se usuce, este evident că acesta trebuie aruncat. El poate cauza infecții grave la nivelul ochilor.
- Ojă pentru unghii: Are termen de valabilitate un an de zile. Lacul de unghii care se îngroașă este numai bun de aruncat la coșul de gunoi.
- Măștile cosmetice: Dacă culoarea și consistența s-a schimbat, aceasta nu mai poate fi folosită. Devine un factor iritant pentru față, iar subtanțele chimice din compoziția ei încep să se descompună.
- Parfumurile: Există parfumuri originale și falsuri. Atunci când un parfum își schimbă mirosul și culoarea, este momentul să renunți la el.
- Blush-ul pentru obraz: Doi-trei ani poate fi folosit. Dacă depășiți acest timp, acesta poate produce infecții masive la nivelul feței.
- Creion dermatograf: Maxim șase luni de zile poate fi folosit un contur de ochi. Bacteriile care se strâng la nivelul vârfului creionului provoacă grave probleme de sănătate.
- Gloss-ul de buze: El este valabil aproape 18 luni. Când mirosul și textură se schimbă, sunt semne mari că acesta a expirat.
- Anticearcănul: Expiră după un an. Un anticearcăn bun rezistă la cele mai ridicate temperaturi, și nu se usucă.
- Șervețele demachiante: Doar două luni rezistă aceste tampoane faciale. În momentul în care se usucă, ele trebuie înlocuite cu alte noi.
- Pensula pentru pudră: Aici se ascund cele mai multe bacterii. Așa că este bine să le păstrați curate și să le înlocuiți cât mai des. După spălare, clătiți-le bine pentru a nu vă irita pielea.