10 sfaturi ca să dormi ne-ntoarsă

7 martie 2015 22:34   Fapt divers
Ultima actualizare:

Nici nu ştii cât de important este un somn bun de noapte! Pe lângă rezultatele evidente şi imediate – ai mai multă putere de concentrare, se simţi plină de energie – dacă dormi suficient vei ţine la distanţă bolile, vei reuşi să-ţi menţii silueta, vei fi mai sănătoasă, iar lumea îţi va părea mai frumoasă!

Hrană şi somn. De asta avem nevoie ca să funcţionăm din punct de vedere biologic. Dacă una dintre aceste condiţii nu e îndeplinită corespunzător, apar dezechilibre. Somnul insuficient sau de proaspă calitate creşte nivelul de cortizol, hormonul stresului.

Poate acum nu te îngrijorezi aşa de tare. Stresul nu se vede, nu se măsoară, nu doare. Însă face ravagii în organismul tău. Slăbeşte sistemul imunitar, creşte tensiunea şi îţi afectează inima, îţi dă peste cap digestia, din cauza lui îţi cade părul, eşti predispus la îngrăşare sau îţi scade randamentul sexual. Deci, o mulţime de probleme. Însă poate ai observat că dimineaţa, când eşti mai odihnit, lucrurile nu-ţi mai par atât de rele ca seara, când ajungi acasă sfârşit de putere.Pentru un adult, sunt recomandate opt ore, ideal între 22.00 şi 6.00 dimineaţa. Ca să reuşeşti să-ţi faci programul de somn, iată 10 sfaturi:

Beneficiile somnului

  • Îţi dă mai multă putere de concentrare la şcoală, la serviciu
  • În timpul somnului, celulele se regenerează, corpul se reface, faţa îţi va fi mai luminoasă. Pentru multe femei, un somn bun de noapte face mai mult decât 100 de creme şi tratamente de înfrumuseţare.
  • Combate stresul, te ajută să fii mai puternic, mai optimist, mai încrezător în forţele proprii.
  • Te ajută să-ţi menţii greutatea deoarece în timpul somnului se secretă leptina, hormonul care îţi ţine în frâu pofta de mâncare. În plus, se întâmplă ca, de la oboseală, să simţi nevoia de dulce.
Mai multe