3 situaţii care pot să zdruncine din temelii o relaţie

13 mai 2019 11:25   Fapt divers
Ultima actualizare:

Unele relaţii sunt atât de fragile încât e suficient să le atingă ceva nociv pentru a ajunge disfuncţionale. De aceea, tu şi partenerul tău ar trebui să idenţificaţi acele comportamente care pot să zdruncine din temelii legătura voastră. Iată 3 situaţii care pot face rău relaţiei :

Ranchiuna

Pentru ca ambii parteneri să îşi revină după o ceartă, este necesar ca cel care a jignit sau a făcut acuze dureroase să îşi arate remuşcarea, iar partenerul său să îi accepte scuzele şi să reuşească să depăşească blocajul. Nu vei rezolva nimic purtându-i pică celui de lângă tine, iar relaţia voastră nu se poate îmbunătăţii dacă adopţi această atitudine, ba din contră.

Trădarea

Să îţi trădezi partenerul nu este niciodată o idee bună, pentru că veţi avea amândoi de suferit, indiferent dacă este din cauza că el a aflat despre lipsa ta de loialitate sau dacă tu însăţi ajungi să te simţi atât de vinovată, încât să-ţi doreşti să renunţi la relaţie din această cauză.

Umilirea partenerului

Indiferent dacă are loc în intimitatea casei voastre sau în spaţii publice, este o formă de abuz emoţional. Dacă simţi nevoia să faci glume pe seama iubitului tău şi să îl umileşti, s-ar putea să nu fiţi tocmai potriviţi unul pentru celălalt. Iar în acest caz, nu vei reuşi decât să îl răneşti şi să îl îndepărtezi de tine.

Mai multe