5 lucruri pe care trebuie să le ştii când mănânci la restaurant
19 aprilie 2015 19:07
Fapt divers
Ultima actualizare:
Bucătăria poate părea simplă la prima vedere însă munca depusă într-un restaurant este imensă şi chefii au grijă ca mâncarea pe care o servesc să fie perfectă, în special în restaurantele care se respectă. Este foarte bine să cunoşti anumite lucruri despre aceşti bucătari, în calitate de client, nu de alta, dar există posibilitatea să-i priveşti atât pe ei cât şi mâncarea acestora cu alţi ochi la următoarea vizită într-un restaurant.
În textul de mai jos o să descoperiţi cinci lucruri pe care bucătării profesionişti şi-ar dori să le cunoşti despre ei şi lumea gastronomiei.
- Să nu-ţi comanzi carne bine gătită. Bucătarii consideră carnea fine făcută ca şi carne gătită în exces. Aceştia păstrează cele mai bune bucăţi pentru cei ce comandă carnea gătită mediu sau chiar în sânge (rare n.r.).
- Să nu spui că suferi de alergii când nu îţi place un aliment. Dacă doreşti să comanzi un anume preparat, dar acesta conţine un ingredient care nu-ţi place, este mai indicat să îi spui acest lucru, decât să-l anunţi că ai alergie la el. Bucătarul, în momentul în care află că suferi de o alergie o să-şi ia o serie de măsuri ca mâncarea gătită să nu intre în contact cu factorii alergeni. printre acestea se numără curăţarea suplimentară a cuţitului, tocâtorului, şi alte echipamente de bucătărie, fapt ce necesită timp suplimentar pe care aceştia nu prea îl au.
- Spune-le dacă ceva te-a nemulţumit. Chefii preferă ca un client nemulţumit de un anume lucru să fie direct şi sincer şi să-l semnaleze. Chiar dacă mulţi preferă să treacă cu vederea eventuale scăpări, este foarte bine să îi spuneţi bucătarului acest lucru, pentru ca el să nu se mai repete.
- Lucrează mai multe ore decât tine. La ora la care tu te delectezi în restaurantul lor, chefii au deja câteva ore de muncă la activ, în care au făcut toate pregătirile pentru service-ul din acea seară, iar munca lor nu se opreşte după ultimul client. Urmează curăţenia în bucătărie.
- Sunt aproape tot timpul în picioare. Bucătarii buni care muncesc în localuri apreciate iau foarte rar pauze, deoarece comenzile curg şi ei muncesc într-un ritm alert. Oboseala se acumulează, aşa că dacă cumva întârzie un pic mâncarea să nu te grăbeşti să-i judeci.