660 de lei să dormi în iglu, la Bâlea Lac

7 decembrie 2014 17:59   Fapt divers
Ultima actualizare:

Meşterii din Aluniş, judeţul Mureş, trudesc deja la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac. Primii turişti vor veni în 20 decembrie şi vor locui în camere decorate pentru fiecare zodie în parte, dar şi în iglu-uri.

Este a zecea oară când se ridică această construcţie unică în Europa de Sud-Est. Blocuri mari de gheaţă se vor transforma în pereţi, în mobilier, statui şi chiar farfurii, pahare şi scrumiere. ”Dacă cineva vrea să vadă cum se construieşte un hotel de gheaţă, poate urca la Bâlea, între orele 12.00 şi 15.00, să vadă cum se taie gheaţa din lac. Avem meşteri din Aluniş, judeţul Mureş singurii specializaţi în astfel de construcţii, din Europa de Sud-Est”, ne-a spus Anca Scarlat, reprezentantul hotelului. Iarna aceasta, tema artistică a hotelului este Zodiacul. Decorul, iluminatul şi numele fiecărei camere vor fi alese,  astfel  încât să reconstitie cele 12 semne zodiacale.

Camerele duble pot fi rezervate pentru 440 lei pe noapte (circa 100 euro), iar o cameră în unul din cele trei iglu-uri costă 660 lei (circa 150 euro). Copiii între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar pentru copiii sub 6 ani este gratuit. Temperatura în interior este între -2 şi 3 grade Celsius, dar în cameră veţi găsi saci de dormit, blănuri de animale, lenjerie pufoasă. Hotelul va avea restaurant, bar şi o capelă.

Mai multe