7 mituri surprinzătoare despre succes

20 martie 2015 7:00   Fapt divers
Ultima actualizare:

Ni se spune că succesul înseamnă mulţi bani, maşini luxoase şi o armată de oameni care să ne asculte fiecare cuvinţel. Însă o astfel de mentalitate nu face decât să oprească oameni din a-şi atinge visurile. Iată şapte mituri despre succes care dăunează.

În general, trăim cu impresia că succesul e ceva rezervat vedetelor şi şefilor de mari companii, conform huffingtonpost.com. Nimic mai adevărat: oricine poate fi o persoană de succes, mai ales dacă nu luăm în considerare şapte mituri dăunătoare.

1. Succesul se rezumă la bani. Stilul de viaţă al celor bogaţi şi faimoşi e diferit de cel al oamenilor de rând. Cei care se gândesc doar la contul bancar se vor trezi în curând faliţi. 

2. Durează mult până ai succes. Succesul poate fi atins zilnic prin finalizarea unui proiect, prin faptul că ajuţi pe cineva sau aduci zâmbetul pe buze unei persoane. Trebuie doar să fii atent la lucrurile de zi cu zi. 

3. Succesul se rezumă la admiratori. Dacă măsori succesul prin numărul de prieteni virtuali, de vizualizări şi de like-uri, pierzi momentele importante din viaţă. Da, e grozav să influenţezi oamenii, dar nu ai cum să ştii ce impact ai cu adevărat asupra vieţii cuiva, aşa că nu lăsa asta să te operească. 

4. Totul e despre tine. Nu o să vezi oameni de succes care se gândesc numai la ei. Ei trăiesc pentru a-i ajuta pe alţii. Nu se neglijează, doar că se gândesc mereu cum pot face lumea un loc mai bun pentru alţii. 

5. Succesul înseamnă să câştigi un joc politic. Unii cred că, pentru a avea succes, trebuie să te prefaci că eşti altcineva. Oamenii de succes nu îşi ascund adevărata fire, sunt autentici şi au încredere în cine sunt. 

6. Trebuie să îţi sacrifici valorile. Valorile tale sunt parte a succesului, iar oamenii care au cu adevărat succes ştiu că nu le pot ignora. Ei sunt mereu într-o călătorie de descoperire şi nu uită niciodată cine sunt. 

7. Nu mai ai timp pentru tine. Succesul înseamnă să scapi de cerinţele altora, să poţi să renunţi la mobil din când în când şi să te retragi într-un loc unde te poţi deconecta de tot. 

Mai multe