7 posibilități prin care ai grijă de vederea ta

7 august 2015 18:25   Fapt divers
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai importante metode prin care îți menții calitatea vieții este să ai grijă de ochii tăi. Problemele de vedere vizează aproximativ 1 din 6 adulți de peste 46 de ani, care tind să-și piardă complet vederea.

În urma unui studiu realizat AAO (Academia Americană de Oftalmologi) s-a demonstrat că peste 43 de milioane de oameni vor avea probleme cu vederea în 2020, numai într-o singură țară. Asta înseamnă că la nivel global urmează să fie un adevărat dezastru.

Site-ul truthplate.com îți dezvăluie 5 moduri prin care poți avea grijă de ochii tăi

1. Află dacă ești predispus la o anumită boală de ochii

Trebuie să fii informat dacă părinții sau bunicii tăi au suferit de o afecțiune de vedere pentru ca tu să să previi dezvoltarea ei și la tine. Prin urma trebuie să acorzi mare atenție bolilor care se transmit prin gene pentru a evita dezvoltarea lor și la tine. Anumite persoane știu exact bolile pe care le-au avut părinții și asta le ajută să oprească dezvoltarea lor.

2. Mergi să-ți faci control la ochi regulat (o data la doi ani)

Anumite probleme de vedere pot devini foarte grave dacă nu le tratezi la timp. Problemele pot fi: tensiunea ochiului, diabet, degenerarea maculară, glaucom, hipertensiune oculară. 

3. Acordă atenție celei mai nesemnificative iritații pe care o ai la ochi

Dacă observi că ai probleme cu vederea sau că te deranjază ceva la ochi, mergi de urgență la oftalmolog. În general simptomele pentru toate bolile de ochi sunt: durerea de ochi, senzația că ai gunoaie în ochi, lumină sau umflarea ochilor.

4. Protejază-ți ochii

Este indicat să-ți protejezi ochii de radiațiile UV. Alege să folosești ochelarii de soare cu procent ridicat de protecție pentru razele ultraviolet.

5. Renunță la fumat

Pe lângă faptul că fumul de țigară îți afectează plămânii, acesta îți afectează și ochii. Fumătorii sunt mult mai mult predispuși să aibă cataractă sau degenerare maculară (retina începe să se deterioreze și nu mai poate capta corespunzător imaginile din mediul înconjurător) comparativ cu nefumătorii.

Mai multe