7 reguli esențiale pentru un sandviș perfect

20 august 2015 23:24   Fapt divers
Ultima actualizare:

Anii facultății sunt anii în care fiecare tânăr se perfecționează în prepararea sandvișurilor.

Fie că locuiește la internat, fie că are puțini bani de buzunar, sandvișul îi salvează. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când pregătești o astfel de gustare. 

1. Fă sandvișul atât de mare cât să-l poți mușca

Atunci când ne dorim să mâncăm un sandviș, vrem ca el să poată intra în gură. Nu trebuie să exagerăm cu felia de carne,pentru că ar putea să ajungă foarte uşor pe jos. De aceea, un sandviș trebuie să fie bine proporționat, astfel că atunci când muşcăm din el să nu fim nevoiţi să facem gura cât un leu.

2. Atenţie la pâine

Alege o paine sănătoasă, din cereale integrale. Aceasta poate da sau lua din savoarea unui sandviș. Ea trebuie să fie proaspătă și ușor rumenită. În momentul în care prepari un sandviș ideal ar fi să încălzești painea înainte de a așeza ingredientele pe ea.

3. Fii un "arhitect" creativ

Fabricarea unui sandviș este precum construirea unei case. Dacă fundamentul nu este unul solid el va ajunge pe jos. De aceea carnea trebuie să fie întotdeauna în partea de jos, pentru că este mai grea. Pentru sandviș-urile calde, cașcavalul trebuie pus în partea de sus, deoarece acesta se va topi și va îmbrăca fiecare ingredient pus.

4. Taie felli cât mai subţiri

Atunci când cumperi un sandviș din oraș, observi că este perfect din punct de vedere estetic. Acest lucru se datorează felierii precise. Acasă, atunci când legumele sunt tăiate manual, ele ies inegale și astfel ai parte de un sandviș instabil. Pentru a tăia cât mai precis feliile, folosește un cuțit bine ascuțit.

5. Fii atent la sos

Cel mai simplu mod de a "ucide" un sandviș este utilizarea sosului în cantități mari. Fii întotdeauna atent la prepararea lui. De foarte multe ori cele mai bune sandvișuri sunt ruinate de excesul de sos. Pe lângă carne, branză și salată, toping-urile îi dau mai multă savoare. Însă, în cantități mari, acestea umezesc painea și o fac să-și piardă din savoare.

6. Nu cumpăra mai mult decât este nevoie

Nu cumpăra nici o dată mai mult decât ai nevoie. Un sandviș sănătos se face cu ingrediente proaspete. De aceea, trebuie să te uiți de două ori în frigider, înainte de a pleca la cumpărături. Atenție și la carnea rămasă de le grătarul din seara precedentă. În loc să o arunci, mai bine alege ce îți place și prepară un sandviș savuros. Astfel economisești bani.

7. Nu te complica

În loc să arunci pe o felie de pâine tot ce ai prin frigider, mai bine gândește-te ce combinație este mai bună. Nu trebuie să faci excese de ingrediente pentru a obţine un sandviș bun. Cu cât este mai simplu făcut, cu atât te vei bucura de fiecare aromă dată de ingrediente.

Iată cum poți prepara un sandviș cu ton

Mai multe