7 trucuri pentru a nu fi morocănos dimineața

5 octombrie 2015 9:24   Fapt divers
Ultima actualizare:

Este foarte important să ai un somn odihnitor pentru a avea o stare de spirit excelentă. Dacă vrei să fii în centrul atenției și să-ți cucerești prietenii cu glumele tale amuzante, trebuie să dormi noaptea. În cazul în care nu reușești să te trezești bine dispus, înseamnă că ai nevoie de o schimbare în activitățile tale. De exemplu, nu trebuie să pierzi prea mult timp în fața calculatorului și nu trebuie să mănânci prea mult. Iată 7 trucuri pentru a nu fi morocănos dimineaţa.

1. Stinge televizorul înainte de a te pune să dormi

Lumina emisă de ecranul calculatorului sau a televizorului îți afectează foarte mult calitatea somnului. Dacă vei dormi cu televizorul aprins, te vei trezi foarte obosit, potrivit huffingtonpost.co.uk.

2. Fă-ți un orar

Este foarte important să urmezi un orar, cu care corpul tău ajunge să se obișnuiască. Dacă pe parcurs te vei abate de la programul de somn cu care ești obișnuit de ceva timp, organismul tău va reacționa diferit.

3. Alege să faci duș cu apă rece și caldă

Vei reuși să te trezești foarte repede dacă vei alterna apa rece cu cea caldă. Făcând asta, vei reuși să ai o capacitate mai mare de concentrare.

4. Consumă cafea dimineața

Cantitatea de cofeină din cafea te va ajuta să ai o dimineață perfectă. Cu o cafea vei reuși să te trezești instant.

5. Schimbă-ți alarma

Pentru a te trezi cu zâmbetul pe buze în fiecare dimineață, schimbă-ți melodia alarmei. În felul acesta, creierul tău nu se va obișnui numai cu anumite sunete.

6. Consumă apă

Este indicat să consumi apă după ce te trezești. În felul acesta nu te vei deshidrata și vei avea mai multă energie.

7. Ai grijă ce alimente mănânci înainte de somn

Dacă vei consuma alimente care se digeră greu, nu vei avea un somn odihnitor. Organismul tău va fi ocupat să digere mâncarea, în timp ce ar trebui să se afle în repaus.

Mai multe