A dus melcul la veterinar să-i repare «casa»

20 februarie 2017 20:25   Fapt divers
Ultima actualizare:

Chevy îşi făcea siesta în grădina unei femei din Tel Aviv, când proprietara casei a călcat din greşeală pe el. Însă, în loc să ignore incidentul, femeia a adunat bucăţelele de cochilie şi l-a dus la veterinar.

Nu mică a fost surpriza doctorilor de la Ha Clinica atunci când s-au trezit cu o „urgenţă” atât de neobişnuită! Gasteropodul, un banal melc de grădină, a fost rănit în orgoliul propriu când s-a trezit cu frumuseţea lui de cochilie spartă în trei bucăţi mari şi alte zeci de cioburi mărunte.

Din fericire, el nu a fost rănit în momentul călcării, iar doctorii au reuşit să-i reconstituie culcuşul folosind un lipici „epoxy” la exterior şi un adeziv organic pentru partea interioară a cochiliei. În mod normal, un melc îşi poate reface singur casa, folosind calciu, însă această operaţiune durează mult şi viaţa unui melc este de maximum 5 ani.

„A fost o operaţie extrem de delicată. Am avut nevoie de foarte multă răbdare, fineţe în mişcări şi... lipici. Am folosit adeziv toxic pentru că e mai rezistent, însă l-am aplicat la exterior pentru a nu afecta mucusul care înveleşte corpul melcului”, au declarat doctorii de la clinica din Tel Aviv.

După trei ore de peticit, gasteropodul (gastro=stomac şi pod=picior) a fost mutat la „reanimare”, adică un vas transparent cu tomate, salată, castraveţi şi alte minunăţii delicioase.

Chevy e încă ţinut sub observaţie şi se va întoarce în grădina de unde a plecat abia la finele acestei luni. El este primul melc din lume care ajunge „la urgenţe” după ce i s-a stricat cochilia şi care beneficiază de servicii complete în valoare de aproximativ 200 de euro.

Mai multe